Raed Arafat: Avertizare privind efectele relaxarii din mai si iunie

Raed Arafat efecte relaxare

Raed Arafat a declarat aseara intr-un interviu televizat ca efectele relaxarilor din iunie si mai s-au facut resimtite, insa nu intr-un mod chiar atat de bun precum se gandea foarte multa lume, iar Romania s-a apropiat de un punct foarte problematic in contextul pandemiei.

Raed Arafat a avertizat ca Romania a fost zilele trecute foarte aproape de a intra intr-o zona periculoasa in ceea ce priveste prevenirea raspandirii cu noul Coronavirus, si ca trebuie sa fim in continuare foarte vigilenti, iar in tara trebuie pastrata fara discutie starea de alerta.

“Noi am ajuns într-o fază bună, după care din nou am scăzut, recent. Și astea sunt ultimele zile. Aici arată că eram cât de cât să trecem sub zona de siguranță. Asta înseamnă riscul să înceapă să crească cazurile din nou într-un mod semnificativ. Legătura este aici, noi eram în zona de siguranță, cazurile scădeau. Cu albastru avem cazurile active și aici avem acest index. Noi ne-am apropiat mult de zona de siguranță, unde eram înainte. În ultimele două, trei zile.

Explicația e că n-am terminat. Cu relaxarea care a fost ne-am apropiat din nou de linia de nesiguranță, să zicem. Asta e explicația celor care au făcut această analiză. Probează că situația nu e gata, că încă e în dinamică. Cu cât luăm mai multe măsuri de relaxare cu cât riscul ca acest index să scadă este mai mare.”