Guvernul Romaniei a emis o avertizare foarte mportanta cu privire la informatii false care sunt propagate in cadrul retelei de socializare Facebook de catre un website al carui autor e necunoscut, informatiile vizand existenta unui camion plin cu morti de Coronavirus care se plimba prin Bucuresti.
Guvernul Romaniei spune ca totul este o informatie falsa, asa cum ar fi trebuit oricum sa isi dea seama foarte multa lume deja, insa daca vedeti pe undeva ceea ce scrie mai jos, e bine sa stiti ca este 100% fals, si ar fi bine sa nu distribuiti informatii dubioase pe retelele de socializare.
“Atenționăm opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în limba română, de pe platforme găzduite în Federația Rusă, care sunt propagate pe rețelele de socializare.
Este cazul site-ului http://*********/, care obligă utilizatorul, pentru a putea citi conținutul materialelor, să distribuie materialele prin intermediul Facebook.
Între articolele promovate se numără cel cu următorul titlu, care este previzualizat pe platforma de socializare: „UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAȚĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOȚI SUNT MORȚI DE СОVID”.
În conținutul articolului se susține:
„250 de cadavre au plecat la drum într-un tir! ”Nu sunt gunoaie, au nume!
Valul de virus ce loveste tara noastra de ceva vreme, a atins cote incredibile: morgile au ajuns să fie pline, iar spitalele țin cadavrele în camioane frigorifice.
Azi dimineata, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitala, unde se indrepta acesta deocamdata nu se cunoaste.
Soferul a fist retinut pentru 72 de ore, politia a deschis un dosar pe acest caz, urmeaza a fi stabilite toate circumstantele incidentului. Autoritatile inca nu au venit cu o explicatie…”
Articolul este ilustrat cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), în care este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.
Precizăm faptul că aceste informații prezentate în articol sunt complet false!
Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate.
Totodată, încurajăm populația să se informeze doar din surse oficiale.”