Gaura neagra ramane un obiect de foarte mare interes pentru foarte multa lume, iar asta in conditiile in care inca nu au fost explicate foarte multe in legatura cu aceste obiecte din intregul univers. Ei bine, un nou studiu facut de catre cercetatorii din Japonia a dezvaluit modul in care se formeaza o gaura neagra supermasiva, aceasta pornind cu o dimensiune mult mai mica decat cea pe care ajunge sa o aiba, si totul dupa ce inghite multe gaze sis tele.
Gaura neagra supermasiva “creste” in dimensiuni dupa ce inghite foarte multe gaze si reziduuri din univers, dar cercetatorii japonezi spun ca inclusiv unele stele sunt inghitite de catre aceste tipuri de obiecte cosmice pentru a creste atat de mult. Cercetatorii japonezi spun ca inghitirea stelelor creste masa pe care o are o gaura neagra, iar existenta unui numar atat de mari de gauri negre supermasive e explicata prin faptul ca ele inghit multe stele.
Gaura Neagra: Anuntul UIMITOR care a SURPRINS Cercetatorii
Gaura neagra nu lipseste din centrul vastei majoritati a galaxiilor care au fost descoperite de catre cercetatori in diverse zone de pe glob, iar asta sugereaza faptul ca multe dintre ele se formeaza cu, si in jurul, acestor obiecte importante. In ceea ce priveste formarea gaurilor negre supermasive, cercetatorii spun ca totul porneste de la stele supermasive care genereaza nori de gaze cu elemente grele, acestia fiind “sparti” in mod violent, ceea ce formeaza stele mai mici.
Gaura neagra este mai apoi formata pe masura ce stelele sunt trase de catre nori spre centrul lor, unde sunt inghitite de catre stele mai mari, totul pentru se forma cate o stea ce are de 10.000 de ori masa soarelui, ea ajungand mai apoi o gaura neagra. Procesul de crearea pentru o gaura neagra este unul care dureaza miliarde de ani, iar in clipul video de mai sus aveti o simulare pentru modul in care se desfasoara el, insa totul se intampla extrem de greu, in timp.
Gaura neagra rezultata in acest mod are dimensiuni uriase, ceea ce e normal, din moment ce vorbim despre obiecte care stau in centrul galaxiilor, si sunt capabile sa inghita stele, sau chiar planete, care sunt prinse in orbitele lor.