X

Soarele: VIDEO ULUITOR al NASA cu un Deceniu de Schimbari

Soarele este prezentat de catre cei de la NASA intr-un nou clip video uluitor care ne arata cum s-a schimbat si a evoluat steaua din sistemul solar in decursul ultimului deceniu. Clipul video de mai sus, care are o durata de o ora, ne arata inregistrarile facute de catre un observator al NASA care a urmarit fara oprire timp de 10 ani de zile steaua din sistemul nostru solar, si ne prezinta acum schimbarile uimitoare prin care a trecut aceasta cat timp a fost urmarita indeaproape.

Soarele a fost observat de catre un telescop spatial care a fost trimis de catre NASA in spatiul cosmic acum 10 ani de zile cu o misiune initiala care era estimata a dura doar 5 ani de zile. Primii 5 ani au trecut foarte rapid, iar NASA a decis sa mai tina nava spatiala in univers pentru a monitoriza soarele inca 5 ani de zile, in iunie 2020 atingandu-se si acest termen, iar rezultatul tuturor acestor observari este vizibil in clipurile video din articol.

Soarele: VIDEO ULUITOR al NASA cu un Deceniu de Schimbari

Soarele a fost subiectul pentru 425 de milioane de imagini de inalta rezolutie facute de catre telescopul spatial al celor de la NASA, adica una la fiecare 0.75 de secunde de activitate a navei spatiale. 20 de milioane de GB de date au fost trimise pe Pamant de catre acest telescop spatial, toate continand diverse informatii, poze, cu soarele care ne incalzeste, iar asa cei de la NASA si-au putut face o imagine mai clara cu privire la evolutia sa.

Soarele a fost observat de catre NASA cu acest telescop pentru aproape un ciclu solar complet, adica 11 ani de zile, dar cu misiunea inca nu e gata, e posibil sa vedem un timelapse si cu tot ciclul solar. Una dintre observatiile interesante facute de catre acest telescop pentru soarele nostru are legatura cu valurile de plasma care calatoreau prin stea la viteze de pana la 4.8 milioane de kilometri pe ora, si mai sus puteti vedea imagini cu acestea.

Soarele este acum monitorizat si de catre alte nave spatiale trimise de catre NASA spre stea, una dintre ele urmand a se apropia in curand la cea mai mica distanta de stea de pana acum.

Disqus Comments Loading...