Calea Lactee este o galaxie uriasa, este “casa” pentru foarte multe planete, si foarte multe stele, iar cercetatorii au inca foarte multe mistere de descoperit, insa pana acum au reusit sa faca unele observatii uluitoare. Una dintre ele are la baza faptul ca in Calea Lactee ar exista nu mai putin de 6 miliarde de planete care sunt foarte similare cu Pamantul, deci ar putea exista sanse reale ca pe ele sa poata fi gazduita viata, ceva ce desigur ca naste foarte multe discutii.
Calea Lactee gazduieste nu mai putin de 400 de miliarde de stele, un numar care este greu de prezentat vreodata in vreo simulare, insa si numarul de planete similare Pamantului este uluitor de mare. Planetele de acest gen ar orbita stele similare cu soarele, insa si la distante similare la care o face si Pamantul, iar cercetatorii au descoperit pana acum in Calea Lactee planete care au dimensiuni similare cu cele ale Neptun, deci nu sunt chiar atat de mari.
Calea Lactee: ULUITOR, Anuntul Cercetatorilor despre Galaxie
Calea Lactee are foarte multe planete, insa cele care sunt capabile sa sustina viata, precum Pamantul, nu au dimensiuni mari, si nu sunt la fel de usor de gasit precum multe dintre stele. Mai toate exoplanetele descoperite usor de catre cercetatori nu sunt capabile sa sustina viata asa cum o face Pamantul, iar asta ingreuneaza munca cercetatorilor de a descoperi ceea ce se ascunde in vasta noastra galaxie, fara a lua in calcul tot universul.
“Calea Lactee are 400 de miliarde de stele. Așadar, chiar dacă există șase miliarde de planete asemănătoare Pământului, ele sunt încă răspândite pe tot cuprinsul întregii noastre mari galaxii. Un nou studiu a venit cu numărul de șase miliarde de euro. Calculele mele plasează o limită superioară de 0,18 planete asemănătoare Pământului pe stea de tip G. Estimarea cât de comune sunt diferite tipuri de planete în jurul diferitelor stele poate oferi constrângeri importante asupra formării planetei și a teoriilor evoluției și poate ajuta la optimizarea viitoarelor misiuni dedicate găsirii exoplanetelor.”
Calea Lactee a avut aceasta estimare de 6 miliarde de planete similare Pamantului facuta in baza unor calcule matematice, si a unor simulari, iar asta pentru ca e imposibil de stabilit cu exactitate numarul. Cercetatorii se chinuie de foarte multa vreme sa poata stabili clar ceea ce se ascunde in Calea Lactee, insa pana acum niciunul n-a reusit sa ofere o cifra exacta, sau sa descopere viata pe vreuna dintre planetele detectate in vastul univers.
Calea Lactee este foarte atent monitorizata, si cei care vor descoperi primele semne de viata undeva, si vor face un anunt public, vor ramane in istorie cu una dintre cele mai mari descoperiri ale omenirii.