Planeta Saturn este una dintre cele mai importante din sistemul nostru solar, iar cei de la NASA inca vor sa afle multe dintre secretele care se afla pe ea, sau in jurul sau. In aceasta idee, NASA ne prezinta astazi conceptul unui nou tip de robot incredibil care poate fi folosit pentru a explora nu planeta Saturn, ci lunile acesteia, insa nu doar pe ale ei, ci si pe cele ale planetei Jupiter, si planul in sine este unul foarte interesant, si extrem de indraznet, in final.
Planeta Saturn are cateva luni care au oceane inghetate sub suprafata, iar acolo s-ar putea ascude diverse vietati, iar NASA vrea sa le descopere, dar nu cu robotii clasici, ci cu acest nou tip. Vorbim despre roboti care functioneaza pe baza de abur, si care nu s-ar deplasa folosind roti, ci ar sari dintr-o zona in alta pe lunile de langa planeta Saturn, aceasta tehnica noua permitandu-le sa se deplaseze mai usor pe diverse tipuri de terenuri accidentate.
Planeta Saturn: VIDEO, Robot INCREDIBIL Facut de catre NASA
Planeta Saturn ar urma sa aiba lunile Europa si Enceladus explorate de catre roboti de acest gen, care au dimensiuni similare cu cele ale unor mingi de fotbal, deci ar putea incapea in zone in care altii nu pot ajunge. Acum daca va intrebati de unde ar urma sa vina aburul folosit de acesti robotei pentru a se plimba pe lunile de langa planeta Saturn, ei bine el ar veni de la gheata de pe suprafata, topita, si folosita ca si combustibil pentru explorari.
Planeta Saturn nu a avut vreo nava trimisa pe suprafata sa, insa lunile Europa si Enceladus au o suprafata foarte complicata, pe care un robot normal nu s-ar putea deplasa usor. In aceasta idee, singura solutie gasita de catre NASA, pana acum, pentru deplasarile pe lunile de langa planeta Saturn ar fi acesti roboti, sau poate ca se va gandi la un elicopter similar cu cel care urmeaza sa fie trimis pe Marte in cursul urmatoarelor luni pentru explorare.
Planeta Saturn va ramane cu foarte multe mistere chiar si dupa ce acesti roboti vor fi trimisi acolo, asa ca ramane sa vedem ce anume va mai fi descoperit din aceasta zona a sistemului solar.