Soarele este prezentat in clipul video de mai sus intr-o ipostaza spectaculoasa care ne arata ceva ce foarte rar avem ocazia de a vedea pentru ca nu este chiar atat de usor de surprins in imagini. Mai exact, in clipul video de mai sus puteti vedea Statia Spatiala Internationala in timp ce se “plimba” prin fata soarelui, ca parte a orbitei sale normale pe care o face in jurul Pamantului, si in cadrul careia se interpune intre planeta si steaua care o incalzeste zilnic.
Soarele incalzeste destul de des Statia Spatiala Internationala, iar asta pentru ca ea se deplaseaza cu viteza de 8 km/h in atmosfera Pamantului, completand la fiecare 90 de minute o orbitare. Conform astronautilor care sunt acolo, in fiecare zi ei vad soarele rasarind si apunand de nu mai putin de 16 ori, iar imaginile acestea spectaculoase na arata si cat de rapid se misca ei in timp ce orbiteaza Pamantul in fiecare dintre zilele de activitate.
Soarele: VIDEO SPECTACULOS cu Statia Spatiala Internationala
Soarele este urias in comparatie cu Statia Spatiala Internationala, ea aflandu-se la 400 de kilometri altitudine, si tot ceea ce vede mai sus reprezinta doar 6 cadre surprinse, din cauza vitezei foarte mari de deplasare. Problema cea mai mare in a surprinde imagini de acest gen are la baza faptul ca rareori vremea este suficient de buna pentru a putea vedea soarele fara nori, si implicit a surprinde inclusiv Statia Spatiala Internationala.
Soarele este monitorizat constant de pe Pamant, iar astronautii de pe statie sunt iradiati in mod constant de catre el, dar e interesant de vazut cum apare ea in fata unei stele uriase. Vorbim despre o stea care ar inghiti in cateva secunde Statia Spatiala Intenationala, soarele fiind urias si periculos in comparatie cu ea, dar asta face parte din “mersul” normal al lucrurilor in univers, si asta ne readuce aminte cat de mici suntem de fapt in vastul intuneric.
Soarele urmeaza sa aiba in cursul zilelor urmatoare noi monitorizari facute de catre o nava care a fost trmisa mai aproape de el de catre NASA, si vom vedea noi imagini interesante.
This post was last modified on iun. 30, 2020, 8:21 AM 08:21