Politia Romana a facut o avertizare foarte importanta care ii vizeaza pe toti cetatenii din Romania, iar autoritatile le spun sa evite sa faca poze cu ursii in aceasta perioada, iar asta pentru ca procedeul este unul foarte periculos pentru orice cetatean.
Politia Romana vine cu aceasta avertizare pentru ca romanii nu prea inteleg ca ursii nu sunt prietenii lor, iar noi oamenii suntem nimic mai mult decat un desert pentru aceste animale foarte periculoase care te pot rani fatal in doar cateva secunde.
“Nu-ți risca viața pentru o poză cu ursul!
Începând cu 1 iulie, a fost deschis circulației publice DN7C TRANSFĂGĂRĂȘAN. După cum se ştie, în perioada de vară, foarte mulţi turişti, atât români, cât și străini, tranzitează acest traseu turistic.
Parcurgerea acestui minunat traseu montan poate presupune şi anumite riscuri, de la apariţia fenomenelor meteo imprevizibile, la prezenţa neaşteptată a animalelor sălbatice, în special urşi.
Ştim cu toţii cât de frecvente sunt întâlnirile cu urşii pe Transfăgărăşan, dar nu există o conştientizare a consecinţelor pe care le pot avea aceste întâlniri.
Pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment neplăcut, polițiștii argeșeni vor intensifica activitățile de prevenire și conștientizare a turiștilor, cu privire la riscurile la care se expun prin hrănirea, fotografierea/filmarea animalelor sălbatice, deoarece acestea pot reacționa violent, la o acțiune care nouă ni se pare normală.
Hrănirea animalelor sălbatice le învăță că au o sursă de hrană sigură atunci când apar turiștii și vor veni mereu în zonele frecventate de aceştia, însă acest comportament poate duce la incidente periculoase, uneori chiar fatale.
* * *
PENTRU SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ:
- Dacă poți să-ți faci un seflie cu animalul, atunci clar ești prea aproape, deci, în pericol iminent!
- Apropierea de un animal sălbatic poate fi fatală, ești pe teritoriul lui și poate avea reacții imprevizibile;
- Nu plecați singuri în trasee turistice;
- Puneți în rucsac un fluier;
- Pe tot parcursul traseului faceți-vă semnalată prezența, vorbiți mai tare, fluierați și fiți atenți la detalii;
- Ocoliți zonele cu zmeuriș, ierburi și tufe înalte;
- Evitați să mâncați alimente cu mirosuri care atrag (friptură, mezeluri, etc.)
- Aveţi grijă unde depozitaţi resturile menajere;
- Evitați zonele unde știți că își fac apariția frecvent animalele sălbatice;
- Nu oferiți mâncare animalelor sălbatice;
- Dacă apar pe stradă, opriți mașina, lăsați-le să treacă și continuați-vă drumul, fără a claxona sau coborî din mașină pentru fotografii/filmări.
- Dacă totuși vă treziți cu ursul în față, încercați să vă îndepărtați fără mișcări bruște și fără să-l scăpați din privire, țineți rucsacul în față, ca pe un scut și strigați după ajutor, în speranța că alți turiști vă vor auzi. Dacă animalul se apropie de dvs. încercați să păreți mai mari, prin ridicarea brațelor deasupra capului. În niciun caz nu fugiți!”
This post was last modified on iul. 9, 2020, 4:09 PM 16:09