X

Gaura Neagra: ULUITOARE Descoperire facuta de Cercetatori

Gaura neagra din galaxia noastra este cea despre care stim cele mai multe informatii pana in momentul de fata, insa cercetatorii analizeaza cu mare interes universul pentru a descoperi si altele care stau ascunse. In baza cercetarilor facute pana acum, au fost descoperite nu mai putin de 28 de gauri negre ascunse in univers, ele fiind pana acum clasificate de catre alti cercetatori drept galaxii distante, cand in realitate erau cu totul altceva.

Gaurile negre descoperite de catre cercetatori sunt supermasive, adica au o masa care este de miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui nostru, si ele inca sunt in proces de formare, neavand discul de acretie complet finalizat. Cercetatorii au avut probleme in a clasifica in mod corect aceste gauri negre din cauza materialului fierbinte care se invarte in aceste cauri negre, procesul reducand nivelul de luminozitate pe care ele le emit in univers.

Gaura Neagra: ULUITOARE Descoperire facuta de Cercetatori

Gaurile negre descoperite acum se “ascundeau” in plin vaz al cercetatorilor, fara sa fie vizibile pentru acestia din cauza materialelor fierbinti din jurul lor, dar iata ca intr-un final au reusit sa le observe si sa le clasifice asa cum trebuie. Acesta este unul dintre cele mai mari numere de gauri negre care au fost descoperite pana acum de catre cercetatori, iar asta e o veste care a surprins multa lume, desi nu e cel mai mare numar de pana acum.

“Ne place să spunem că am găsit aceste găuri negre uriașe, dar au fost într-adevăr acolo. Toate cele 28 dintre obiecte sunt găuri negre supermasive, de miliarde de ori masa soarelui nostru. Și toate trec printr-o etapă de dezvoltare în care s-au învăluit într-o bulă întunecată de praf și alte materiale. Acei coconi întunecă razele X strălucitoare emise de materialul fierbinte care se învârte în jurul orizonturilor lor de evenimente, punctul de a nu se întoarce pentru o materie infidelă, făcându-i să pară mai slabi decât sunt cu adevărat.”

Gaurile negre au fost descoperite folosind telescopul Chandra, cel utilizat in mod obisnuit pentru a detecta obiecte de acest gen, insa a fost nevoie de foarte multa munca pentru detectare lor si clasificarea corecta, in loc de galaxii. Cele 28 de gauri negre noi care au fost descoperite acum li se alatura unui numar de 67 care fusesera descoperite anterior de catre cercetatori, astfel ca vorbim despre o combinatie foarte mare de obiecte de acest gen care au fost observate.

Gaurile negre sunt foarte greu de gasit din cauza faptului ca nu emit lumina intr-un asemenea mod incat sa poata fi detectate ca o stea, sau o planeta, astfel ca uneori mai apar si “greseli” de acest gen in ceea ce le priveste.

This post was last modified on iul. 21, 2020, 11:33 AM 11:33

Disqus Comments Loading...