Telekom: Vanzarea la Orange este COMPLICATA de Statul Roman

Telekom are complicata foarte mult de catre statul roman vanzarea catre Orange, iata de ce blocaje se loveste grupul german in intentia de a pleca din tara.

Telekom complicata

Telekom trece in momentul de fata printr-un foarte complex proces care este tinut departe de ochii si urechile clientilor, chiar daca va avea intr-un final un impact major si asupra lor. Telekom asteapta de ceva vreme aprobarea Guvernului Romaniei pentru a-si vinde divizia de servicii fixe catre cei de la Orange, cu care a ajuns la o intelegere privind tranzactia, insa aprobarea nu vine, iar divizia de servicii mobile inca nu are un cumparator, cel putin nu unul cunoscut publicului.

Telekom ar lua in calcul si o alta optiune in afara vanzarii segmentate a diviziilor de servicii fixe si mobile, grupul german explorand inclusiv optiunea de a vinde intreaga companie catre un singur cumprator. Aici lucrurile devin foarte complicate, iar asta pentru ca Telekom are o infrastructura nationala importanta pentru securitatea nationala a Romaniei, astfel ca orice vanzare catre o companie straina implica si primirea mai multor aprobari de la statul roman.

Telekom: Vanzarea la Orange este COMPLICATA de Statul Roman

Telekom asteapta de la Guvernul Romaniei si Consiliul Concurentei aprobari pentru a-si vinde divizia de servicii fixe catre Orange, o companie care deja activeaza in tara noastra, si care are o infrastructura mobila in toata tara. Daca Telekom ar vrea sa-si vanda toata compania catre un cumparator strain, atunci ar trebui primita si o aprobare de la Consiliul Suprem de Aparare al Tarii, asta desigur separat de Comisia Europeana, care oricum trebuie sa-si dea acordul si acum.

Telekom exploreaza de mai bine de un an de zile optiunile pe care le are pentru a-si vinde diviziile din Romania, iar procesul e mai complicat decat cel prin care ele au fost cumparate de la Cosmote si Romtelecom. O parte din complicatii vind e la faptul ca statul roman este actionar la divizia de servicii fixe, care e actionar la cea mobila, deci nimic nu poate fi facut fara acordul sau, ceea ce aduce si ma multe batai de cap pentru companie, birocratia tinand lucrurile in loc de mult timp.

Telekom a lansat foarte multe oferte foarte bune in perioada in care exploreaza plecare din Romania, incepe sa-si creasca numarul de clienti, veniturile, profitul, si poate se va razgandi in legatura cu plecarea.