Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul nostru solar, iar dupa cum unii dintre voi prea bine sitti deja, ea este monitorizata in mod constant de catre cateva nave ale agentiilor spatiale de pe Pamant. Planeta Jupiter are deasemenea si destule luni care o orbiteaza in mod constant, iar pentru una dintre ele, care are denumirea Ganymede, a fost facuta o descoperire in premiera de catre cercetatorii care analizeaza cu mare atentie de toata lumea.
Planeta Jupiter ar putea avea pe aceasta luna unul dintre cele mai mari cratere de impact dintre toate corpurile cosmice care exista in sistemul solar, cel putin dintre cele care sunt cunoscute. Ganymede este cea mai mare luna care orbiteaza planeta Jupiter, deci e logic sa fie si multe cratere rezultate din impactul cu diverse obiecte cosmice, insa cercetatorii cred ca acolo s-ar afla cel mai mare dintre toate cele observate in sistemul solar.
Planeta Jupiter: Descoperire COLOSALA, Premiera in Sistemul Solar
Planeta Jupiter nu are suprafata monitorizata din cauza furtunilor care ii acopera atmosfera in totalitate, insa NASA a reusit sa faca multe poze cu suprafata pe care o are luna Ganymede. In zona cu cel mai vechi teren al lunii Ganymede ar fi fost descoperit un crater urias care sta dovada a unui impact foarte mare care a afectat aceasta luna de langa planeta Jupiter, si el ar avea un diametru care acopera aproape toata suprafata unei parti laterale a lunii.
Planeta Jupiter ar putea fi afectata de probleme similare, insa in cazul lunii Ganymede se estieaza ca impactul care a facut acel crater a fost atat de violent incat a afectat toata luna. Cercetatorii sunt de parere ca un asteroid cu diametru de 50 – 150 de kilometri ar fi raspunzator pentru craterul descoperit pe luna Ganymede de langa planeta Jupiter, deci am vorbi despre ceva ce ar fi distrus orice fel de forme de viata care ar fi existat acolo la un moment dat.
Planeta Jupiter este mai mult ca sigur lovita in mod constant de catre foarte multe obiecte care calatoresc cu viteze mari prin sistemul solar, dar pana cand ii vom vedea suprafata, totul ramane un mister.
This post was last modified on aug. 9, 2020, 8:32 AM 08:32