X

Calea Lactee: PREMIERA, iata ce a UIMIT Toti Cercetatorii

Calea Lactee este mai mereu sursa de uimire pentru cercetatori, insa acum vorbim despre o premiera pe care putini dintre ei se asteptau sa o vada intr-un asemenea mod, dar iata ca au reusit sa o detecteze. Vorbim despre un nou semnal radio pe care cercetatorii l-au detectat in Calea Lactee, si acesta vine cu o mare premiera, iar asta pentru ca vorbim despre o detectare facuta la cea mai mica apropiere de Pamant de pana acum.

Calea Lactee a avut acasta emisie radio detectata in data de 28 aprilie de catre cercetatori, multiple observatoare emitand alerte pentru existenta sa, astfel ca ea a fost investigata. Vorbim despre un semnal radio care a avut o durata de o jumatate de secunda, insa el a venit de la o stea cunoscuta din Calea Lactee, si aici e a doua premiera pentru ca pana acum ele au venit de la surse necunoscute, insa asta nu inseamna ca exista si explicatii cu privire la el.

Calea Lactee: PREMIERA, iata ce a UIMIT Toti Cercetatorii

Calea Lactee a avut primele semnale radio descoperite in 2007, insa cercetatorii n-au reusit pana acum sa le explice, nici sa le gaseasca sursa, majoritatea avand durate de cateva milisecunde. Totusi, ele genereaza mai multa energie in acele momente decat soarele in 100 de ani, iar detectarea venita de la steaua cunoscuta, si apropiata de Pamant, face lucrurile cu atat mai complicate pentru cercetatorii care monitorizeaza Calea Lactee acum.

“Nu am mai văzut niciodată o explozie de unde radio, asemănătoare cu o explozie rapidă de radio, de la un magnetar înainte. Aceasta este prima conexiune observațională între magneți și explozii rapide de radio.”

Calea Lactee a avut acest semnal radio emis de o stea neutron, adica ceea ce a mai ramas dupa explozie unei stele, ea avand o masa similara cu a soarelui, dar intr-o dimensiune extrem de smica, si se afla la “doar” 30.000 de ani-lumina de Pamant. Steaua are si un camp magnetic foarte puternic, fiind un magnetar, dar asta nu explica de ce a fost emisa acea unda radio prin Calea Lactee, iar cercetatorii inca se chinuie sa gaseasca explicatii pentru ea.

Calea Lactee amane in continuare o sursa de foarte multa uimire pentru cercetatorii din intreaga lume, asa ca va fi interesant de vazut ce anume vor mai descoperi cercetatorii in viitor.

This post was last modified on aug. 10, 2020, 11:29 AM 11:29

Disqus Comments Loading...