Calea Lactee are in sfarsit explicat un uluitor mister pe care foarte multa lume nu reusea sa il desluseasca, oamenii de stiinta facand analize peste analize pentru a ajunge la o concluzie clara in legatura cu acest raspuns. Conform oamenilor de stiinta, un imens nor de gaze care inconjoara Calea Lactee pe o distanta de aproximativ 200.000 de ani-lumina, are in sfarsit explicata originea sa, ceva ce oamenii de stiinta au incercat sa afle de mult timp.
Calea Lactee are acest nor de gaze provenit din galaxiile mici care o orbiteaza, si care intr-un final vor fi complet absorbite de catre ea, una dintre ele fiind deja in plin proces de a fi distrusa de catre galaxia noastra. Norul respectiv de gaze isi are sursa in halourile care inconjoara aceste galaxii mici, acestea fiind formate tot din gaze, care sunt eliberate, si ajung sa inconjoare Calea Lactee intr-un mod care pana acum nu era crezut posibil.
Calea Lactee: ULUITOR Mister care a fost In Sfarsit Explicat
Calea Lactee preia o parte din gazele fluxului Magelanic, insa intr-o masura mai mica decat au crezut astronomii, dar totusi vorbim despre o influenta substantiala pentru a putea atrage o cantitate atat de mare de gaze. Oamenii de stiinta au incercat timp de cateva decenii sa creeze modele exacte pentru a explica tot ceea ce se intampla in Calea Lactee, insa dupa foarte multe calcule au reusit sa afle intr-un final de unde provin gazele, iar fluxul Magelanic are rolul total.
“Un flux uriaș de viteză mare de gaz este înfășurat în cea mai mare parte a drumului în jurul Căii Lactee, la o distanță de aproximativ 200.000 de ani lumină. A fost legat destul de concludent cu Nori mari și mici din Magellan, galaxii pitice care orbitează și vor fi în cele din urmă canibalizate de Calea Lactee. … gazul nu vine din interiorul Norilor Magellanici. Mai degrabă, este scos din nimburile lor galactice – nori gigantici de gaz și plasmă care învelesc majoritatea galaxiilor.”
Calea Lactee urmeaza totusi sa devoreze cele doua galaxii care o orbiteaza, astfel ca in viitor e destul de sigur sa nu mai fie vizibil acest nor de gaze, pentru ca el nu va mai avea vreo sursa, deci ar trebui sa dispara in totalitate. Desigur ca vorbim despre, probabil, miliarde de ani in care totul ar urma sa se intample, asa ca e destul de improbabil ca vreunul dintre noi sa vada finalitatea acestui proces foarte complex din universul vast.
Calea Lactee este in continuare cercetata de catre oamenii de stiinta, si este de asteptat ca alte mistere foarte importante sa fie explicate in viitor de catre acestia, unele putand chiar sa ne ajute sa intelegem mult mai bine ceea ce se intampla in jurul nostru.
This post was last modified on sept. 12, 2020, 9:01 PM 21:01