LUNA este satelitul natural al Pamantului, este mereu pe cer, si influenteaza intr-o buna masura felul in care se desfasoara viata pe planeta noastra in fiecare zi, oamenii de stiinta avand si o serie de teorii cu privire la felul in care s-a format ea. Predominanta intre ele este o teorie conform careia luna s-a format dupa ce un corp cosmic mai mic decat Pamantul s-a ciocnit de planeta noastra, iar o bucata s-a desprins si a ramas in orbita, fiind acum LUNA.
LUNA are aceasta teorie intarita de catre cei de la NASA cu o descoperire impresionanta facuta recent, cercetatorii agentiei spatiale reanalizand bucati de roca preluate de acolo in anii 1960 de catre astronauti. Spre deosebire de analizele facute atunci, acum oamenii de stiinta au aparatura mult mai performanta, si au reusit sa observe ceva despre LUNA care atunci nu a putut fi detectat intr-o masura similara, si e foarte important pentru noi toti.
LUNA: Anuntul INCREDIBIL de la NASA pentru INTREAGA Omenire
LUNA are izotopi de clor mai “grei” decat cei care se regasesc pe Pamant, iar aici facem referire la compozitia solului, care desigur ca e diferit, dar aceasta diferenta intareste ideea ca vorbim despre un corp cosmic diferit. In urma impactului dintre cele doua corpuri cosmice, cei de la NASA spun ca Pamantul a atras spre el clorul cu izotopi mai usori, in timp ce pe LUNA au ramasi cei mai “grei”, astfel ca acum se regasesc in compozitia solului satelitului.
“Există o diferență uriașă între structura elementară modernă a Pământului și a lunii și am vrut să știm de ce. Acum, știm că luna a fost foarte diferită de la început și probabil din cauza teoriei „impactului uriaș”.”
LUNA nu are doar izotopii de clor diferiti de cei de pe Pamant, ci si compozitia halogenului din suprafata sa este diferita, iar cercetatorii NASA si-au intarit teoria privind formarea ei prin studierea mai multor elemente de pe ambele corpuri cosmice. Asa au ajuns la concluzia ca LUNA este intr-adevar parte dintr-un alt corp cosmic care s-a ciocnit cu Pamantul la un moment dat, si a ramas in orbita planetei noastre pana in momentul de fata.
LUNA va mai avea totusi probe de sol preluate de catre astronautii care vor ajunge acolo dupa 2024, si in baza analizelor facute pentru ele, e posibil sa se mai faca si alte descoperiri impresionante de catre cercetatori.
This post was last modified on sept. 25, 2020, 11:01 AM 11:01