Planeta Pluto este una dintre cele mai putin monitorizate din sistemul solar, fiind considerata planeta de catre unii, dar nu si de catre altii, insa indiferent de opinie, acolo se ascund cateva secrete foarte importante. Mai exact, in 2015 nava New Horizons a celor de la NASA a reusit sa surprinda cateva imagini uimitoare de pe planeta Pluto, acestea ratandu-ne un teren foarte similar cu cel de pe Pamant, adica munti care aveau pe creste ceea ce parea a fi gheata.
Planeta Pluto nu are gheata pe crestele muntilor sai, ci de fapt acolo ar fi gaz metan inghetat, acesta coborand din atmosfera pe muntii planetei, si inghetand din cauza temperaturilor extrem de mici inregistrate acolo. In ciuda faptului ca materialele de baza difera extrem de mult, vedem totusi ca pe planeta Pluto exista forme de relief similare cu cele de pe Pamant, iar ceea ce se aseaza pe ele este deasemenea destul de similar, in final.
Planeta Pluto: INCREDIBILA Descoperire, Legatura cu Pamantul
Planeta Pluto are aceste depuneri de gaz metan inghetat doar in zonele in care muntii au inaltimile cele mai mari, iar asta pentru ca doar acolo suprafata ajunge la altitudini suficient de mari pentru a se forma depunerile. In zonele mai joase acestea sunt imposibil de inregistrat pentru ca gazul metan nu ajunge atat de jos, asta in complet contrast cu ceea ce se intampla pe Pamant, imaginea de mai sus prezentand situatia in care se afla planeta Pluto acum.
Planeta Pluto uimeste cu felul in care se aduna acolo gazul metan, si cat de mult seamana el cu ceea ce exista pe Pamant in momentul de fata, lucrurile fiind surprinzator de similare din multe puncte de vedere. Luand totusi in considerare faptul ca planeta Pluto nu este una care sa fie atat de usor accesibila, este de avut in vedere faptul ca monitorizarea sa este extrem de dificila, si ca descoperirea altor secrete importante nu poate fi facuta chiar atat de usor, din pacate.
Planeta Pluto ramane totusi una extrem de interesanta pentru oamenii de stiinta, si asta in conditiile in care depunerile de gheata de pe muntii de acolo sunt unice in sistemul nostru solar.