Planeta Saturn are parte in aceasta perioada de o serie de descoperiri incredibile facute de catre NASA pentru intreaga omenire, si vorbim despre ceva ce vine in ajutorul nostru pentru a ne face sa intelegem mult mai bine ceea ce se intampla acolo. In clipul video de mai sus puteti vedea luna Enceladus filmata cu infrarosu, planeta Saturn avand-o in orbita sa de cel putin cateva sute de milioane de ani, iar nava spatiala Cassini e cea care a filmat-o.
Planeta Saturn mai are alte 80 de luni care inca nu au fost identificate de catre cei de la NASA, in ciuda faptului ca sonda spatiala Cassini a stat timp de cativa ani de zile in orbita corpului cosmic pentru a aduna cat mai multe date cu privire la el. Vorbim despre un numar foarte mare de luni care inca rama neidentificate pentru planeta Saturn, si care pot ascunde foarte multe secrete importante care ne-ar putea confirma pentru prima oara si existenta vietii in univers.
Planeta Saturn: Descoperirile INCREDIBILE Anuntate de NASA
Planeta Saturn n-a avut dezvaluite prea multe detalii cu privire la suprafata sa, insa in cazul lunii Enceladus aceasta filmare cu infrarosu a confirmat foarte multe detalii pe care oamenii de stiinta nu aveau cum sa le vada de pe Pamant. Luna este mult mai activa decat pare la o prima vedere, iar cercetatorii de la NASA sunt de parere ca acolo s-ar putea ascunde inclusiv microorganisme, si asta ar putea fi o premiera pentru sistemul solar si planeta Saturn.
“Acest rezultat aduce o nouă piesă importantă a puzzle-ului pentru întrebarea foarte dezbătută despre epoca sistemului Saturn și modul în care s-au format lunile sale. Infraroșul ne arată că suprafața polului sud este tânără, ceea ce nu este o surpriză, deoarece știam despre jeturile care aruncă acolo materialul înghețat. Acum, datorită acestor ochi cu infraroșu, puteți să vă întoarceți în timp și să spuneți că o regiune mare din emisfera nordică pare, de asemenea, tânără și a fost probabil activă nu cu mult timp în urmă, în linii de timp geologice.”
Planeta Saturn este incapabila sa sustina viata, acest lucru fiind cat se poate de clar in momentul de fata, insa cercetatorii de la NASA inca mai au foarte multe date de analizat de la nava spatiala Cassini, asa ca e posibil sa ne surprinda total. Nu este exclus faptul ca planeta Saturn sa fi ajutat lunile sale sa fie capabile sa sustina viata, insa desigur ca deocamdata nu exista dovezi clare ale acestui lucru, desi ele ar putea veni undeva in viitor.
Planeta Saturn va ramane deocamdata fara monitorizarea celor de la NASA, sonda spatiala Cassini fiind distrusa de ceva vreme, astfel ca e improbabil ca alte observatii sa mai poata fi facute in viitor de catre cercetatori.