Calea Lactee este astazi din nou in centrul atentiei dupa o descoperire cu adevarat impresionanta care ne arata ca multe dintre secretele galaxiei noastre nu au fost pana in momentul de fata descoperite. Mai exact, cercetatorii care analizeaza cu mare atentie ceea ce se intampla in Calea Lactee au descoperit faptul ca aceasta distruge capacitatea altor galaxii de a mai forma stele, daca acestea se apropie prea mult de ea in existenta lor.
Calea Lactee prinde cu forta sa gravitationala galaxiile de dimensiuni mai mici care se apropie prea mult de ea, iar dupa aceea le absoabe tot gazul folosit pentru a da nastere stelelor care rezida in interiorul lor. Calea Lactee trece aici printr-un proces usor diferit fata de cel prin care absoarbe cu totul alte galaxii, si le preia stelele, aici preluand doar gazul care este folosit de catre acestea pentru a da nastere stelelor care fac parte din compozitia lor.
Calea Lactee: INCREDIBILA Descoperire, ce NU Credeai Posibil
Calea Lactee trece prin acest proces de miliarde de ani, avand 60 de galaxii care o orbiteaza, iar in cazul tuturor s-a intamplat fix acelasi lucru, cu a lor capacitate de a mai produce stele complet distrusa de catre galaxia noastra. Calea Lactee este atat de mare incat orice fel de galaxie mai mica care trece prin apropierea ei este fie distrusa, fie lasata fara capacitatea de a mai crea stele, iar gazul preluat de la ele este folosit pentru a da nastere stelelor in interiorul sau.
“Am constatat că există o coincidență foarte frumoasă între momentul primei căderi a satelitului [spre Calea Lactee] și vârful din istoria formării stelelor. Este o demonstrație frumoasă a ceea ce nu am putut face niciodată înainte de telescopul Gaia și, dintr-o dată, putem face aceste lucruri magice.”
Calea Lactee a distrus multe galaxii de-a lungul timpului, mai toate prin acest proces pe care oamenii de stiinta abia acum incep sa il inteleaga cu adevarat, si de aici pot fi trase foarte multe concluzii interesante. Calea Lactee nu este una dintre cele mai mari galaxii din univers, dar este una dintre cele mai importante, si asta din cauza felului in care afecteaza galaxiile care se invart in jurul sau de-a lungul timpului, si asa creste inclusiv in dimensiuni.
Calea Lactee va continua fara dubiu acest proces complex prin care distruge galaxiile care se afla in apropierea sa, astfel ca ramane sa vedem ce anume vor mai observa oamenii de stiinta care o monitorizeaza cu atentie.
This post was last modified on nov. 6, 2020, 9:39 AM 09:39