Planeta Saturn: INCREDIBIL Anunt, Fenomenul EXTREM de RAR

Planeta Saturn are parte de un incredibil anunt astazi privind un fenomen care se intampla o data la cateva secole, si care va fi vizibil extrem de curand.

Planeta Saturn conjunctie

Planeta Saturn va trece in cursul urmatoarelor saptamani printr-un fenomen foarte rar care are loc o data la cateva secole, si care va implica inclusiv planeta Jupiter pentru a ni se arata cat de importanta este intalnirea lor. Planeta Saturn si Jupiter vor fi atat de apropiate una de cealalta pe cerul instelat incat vor aparea ca o singura stea, si vor fi vizibile chiar mai luminoase decat au fost vreodata, totul intr-un fenomen asteptat de multi astronomi.

Planeta Saturn si Jupiter se apropie foarte mult o data la cam fiecare douazeci de ani, insa pe data de 21 decembrie cele doua planete vor fi la cea mai apropiata distanta inregistrata din 1623 si pana in momentul de fata. Vorbim despre aproape patru secole in care planeta Saturn si Jupiter nu au fost vreodata atat de apropiate, insa iata ca totul se va intampla chiar inainte de Craciun, ca un cadou foarte frumos pentru astronomii care urmaresc cu foarte mare atentie cerul instelat.

Planeta Saturn: INCREDIBIL Anunt, Fenomenul EXTREM de RAR

Planeta Saturn si Jupiter vor fi in conjunctie, asa cum vorbesc astronomii despre acest fenomen foarte special care implica cele doua planete, si acesta va fi intr-adevar un fenomen foarte special. Va fi foarte interesant de urmarit cum vor arata planeta Saturn si Jupiter pe cer la o distanta atat de mica, si cat de multa lume le va confunda ca fiind o singura stea, insa totul depinde si de felul in care va fi vremea in ziua de 21 decembrie a acestui an.

“Ori de câte ori Jupiter și Saturn sunt în conjuncție – adică atunci când au aceeași ascensiune dreaptă sau longitudine cerească – este denumită „Marea Conjuncție”, în primul rând pentru că spre deosebire de conjuncțiile cu celelalte planete luminoase, aceste două nu se reunesc foarte des. Ultima dată când aceste două planete au apărut atât de aproape a fost pe 16 iulie 1623, când erau la doar 5 minute arc. Vom obține o altă separare de 6 minute cu arc pe 15 martie 2080. Poate că câțiva dintre cititorii noștri mai tineri vor fi în jur să-l prindă.”

Planeta Saturn si Jupiter sunt cele mai mari planete din sistemul solar, iar “marea conjunctie” prin care trec ele o data la 20 de ani este un fenomen special oricum, doar ca acum va fi cu mult mai interesant. Planeta Saturn nu va mai trece prea curand cu Jupiter printr-o situatie similara, astfel ca vorbim despre ceva care va trebui urmarit cu foarte mare atentie pentru ca s-ar putea sa vedem si cateva surprize neasteptate in legatura cu acest eveniment.

Planeta Saturn va mai trece prin alte fenomene in urmatoarele luni, dar niciunul dintre ele nu va fi la fel de interesant precum cel despre care vorbim acum, si care va ramane in istoria omenirii, la fel precum cel din 1623.