Calea Lactee ramane in atentia lumii intregi in aceasta perioada, iar asta deoarece oamenii de stiinta au facut un anunt total incredibil pentru intreaga omenire, unul care poate avea si un impact foarte important, in final. Mai exact, agentia spatiala europeana, ESA, a anuntat ca va folosi un telescop care va orbita Pamantului pentru a analiza planetele din Calea Lactee, insa doar din afara sistemului solar, pentru a afla care pot gazdui viata.
Calea Lactee are milioane de stele si planete, insa telescopul celor de la ESA se va uita cu mare atentie doar spre vreo 1000 dintre ele, si e posibil ca una dintre aceste exoplanete, denumirea pentru cele din afara sistemului solar, sa fie pretenoasa cu omul. Telescopul care va fi trimis de catre ESA in spatiul cosmic are denumirea ARIEL, un acronim pentru o denumire foarte complexa, dar scopul e de a analiza cu atentie Calea Lactee.
Calea Lactee: INCREDIBILUL Anunt IMPORTANT pentru Omenire
Calea Lactee este de ceva vreme sub monitorizarea foarte atenta a oamenilor de stiinta, insa acest telescop va ajunge in orbita Pamantului abia undeva prin 2029, deci peste atat de mult timp incat pana atunci am putea ajunge intr-un final inclusiv pe Marte. In Calea Lactee a fost confirmata pana acum existenta catorva mii de exoplanete capabile sa gazduiasca viata, astfel ca va vor fi destul de multe de analizat de catre telescopul trimis de catre ESA.
“Agenția Spațială Europeană (ESA) a dat undă verde primului telescop spațial din lume – supranumit vânătorul de planete – pentru a studia atmosferele planetelor din afara sistemului nostru solar. Misiunea telescopului este de a analiza legăturile dintre chimia unei planete și mediul înconjurător prin trasarea a aproximativ 1.000 de planete cunoscute în afara propriului nostru sistem solar: cunoscute sub numele de exoplanete.”
Calea Lactee ascunde si foarte multe secrete pentru foarte multa lume, astfel ca un telescop in plus, in special in orbita Pamantului, va ajuta mai mult la descoperirea unui numar cat mai mare dintre ele. Alegerea unui telescop de acest gen pentru gasirea exoplanetelor care pot sustine viata are la baza faptul ca acesta nu va avea afectata de catre atmosfera Pamantului capacitatea de a analiza acele planete din Calea Lactee, ceea ce ajuta foarte mult oamenii de stiinta.
Calea Lactee va fi monitorizata deasemenea foarte atent si de catre alte telescoape importante, deci vom afla foarte multe informatii extrem de utile in legatura cu tot ceea ce se afla in galaxia noastra.
This post was last modified on nov. 13, 2020, 4:29 PM 16:29