Calea Lactee are din nou dezvaluita o incredibila descoperire care schimba tot ceea ce stiam in legatura cu felul in care s-a format, dar a si evoluat de-a lungul timpului, galaxia din care facem noi parte. Conform unui nou studiu publicat in legatura cu galaxia noastra, oamenii de stiinta spun ca principala coliziune pe care a avut-o aceasta a fost cu o galaxie numita Kraken, nu cu Gaia, asa cum a fost crezut pana in momentul de fata de catre toata lumea.
Calea Lactee s-a ciocnit cu multiple galaxii de-a lungul timpului pentru a ajunge sa adune atat de multe stele si planete precum sunt in momentul de fata in interiorul sau, iar cercetatorii au reusit sa desluseasca acest proces de formare. Coliziunea dintre Calea Lactee si acea galaxie a avut loc cu miliarde de ani in urma, asa cum s-a intamplat si cu multe altele, iar asa se explica cum s-a ajuns la o cantitate atat de mare de planete si stele in galaxia noastra.
Calea Lactee: INCREDIBILA Descoperire, Schimba TOT ce Stiam
Calea Lactee are in clipul video de mai sus prezentat modul in care s-ar fi format galaxia noastra, insa desigur ca vorbim doar despre o simulare si nimic 100% real, insa e clar ca unele coliziuni au stat la baza acestor evenimente colosale. Cercetatorii “au dat timpul inapoi” cu 10 miliarde de ani pentru a reusi sa reconstruiasca modul in care s-a format galaxia noastra, si vorbim despre un proces care a avut la baza inteligenta artificiala pentru a fi realizat.
“Principala provocare de a conecta proprietățile clusterelor globulare la istoria fuziunilor dintre galaxia gazdă a fost întotdeauna faptul că ansamblul galaxiei este un proces extrem de dezordonat, în timpul căruia orbitele grupurilor globulare sunt complet remaniate. Acum au fost identificate resturile a peste cinci galaxii progenitoare. Cu telescoapele actuale și viitoare, ar trebui să le puteți găsi pe toate.”
Calea Lactee este gazda pentru atat de multe planete si stele, insa nu toate dintre ele vin din galaxia Kraken, ci si din cea Gaia, si din multe alte galaxii care s-au ciocnit cu a noastra pentru a creste atat de mult. Chiar in aceste momente Calea Lactee se pregateste sa devoreze o alta galaxie care se afla in orbita sa, iar acest proces va continua pentru milioane, si milioane de ani, fara oprire, insa niciun pamantea nu-l va observa in totalitate.
Calea Lactee ramane in continuare in atentia oamenilor de stiinta, si va fi interesant de vazut ce anume va mai fi descoperit de-a lungul timpului in legatura cu modul in care s-a format galaxia.