Televizorul Philips OLED + 935 a fost anuntat in mod oficial si pentru clientii din toata Romania, producatorul aducand pe piata noastra primul produs de acest gen cu inteligenta artificiala.
“Noua tehnologie a procesoarelor Philips P5 cu inteligență artificială aduce îmbunătățiri suplimentare calității imaginilor pentru noul televizor premium OLED
- Noua generație a procesorului P5, generația a patra, cu inteligență artificială AI Intelligent Dual Picture Engine primește un cip AI dedicat pentru a îmbunătăți calitatea imaginii oferind cele mai naturale, reale și precise imagini pe orice televizor.
- Tehnologia unică „anti-burn-in” protejează ecranele televizoarelor premium OLED
- Inteligența artificială îmbunătățită introduce noua opțiune de claritate a imaginii prin învățare automată dedicată
- Noul mod AI Smart Bit Enhancement 2.0
- Perfect Natural Reality (PNR) – aduce performanțe superioare conținutului SDR la nivelul conținutului HDR
- Film Maker Mode inclus
- Noile moduri Pure Cinema si Movie motion
- Compatibil cu majoritatea modurilor HDR, inclusiv HLG, HDR10 + și Dolby Vision
- Ultima generație a procesorului P5, generația a 4-a analizează și redă cu precizie gama completă MAX CLL de la 1000 de niți la 4000 de niți
Amsterdam, 27 noiembrie 2020 – Philips TV a lansat funcționalitatea AI la începutul anului 2020, în prima etapă pentru a oferi performanțe îmbunătățite ale calității imaginii pentru noile sale televizoare OLED; nu este o sarcină ușoară, având în vedere că televizoarele OLED existente deja câștigaseră 80 de premii „Best-TV” în mass-media europeană în 2019.
Acum, cu noile modele 805/855/865 care primesc deja o reacție remarcabilă pe piață, Philips TV face următorul pas prin introducerea unei noi funcționalități AI îmbunătățite pentru a produce cele mai naturale, realiste și clare imagini.
Funcționalitatea îmbunătățită AI Philips TV va fi introdusă pentru prima dată pe noul model premium – OLED+935 – ea se bazează pe performanța P5 deja excepțională a televizoarelor OLED existente, complementată prin adăugarea puterii suplimentare oferită de un nou cip AI dedicat.
Ca și până în prezent, funcționalitatea AI dezvoltată intern folosește rețele neuronale și învățarea automată pentru a analiza calitatea imaginii din milioane de clipuri de test dintr-o bază de date unică creată intern de echipa de dezvoltare a televizorului Philips în ultimii 30 de ani.
AI-ul nu produce pur și simplu o imagine care să respecte fiecare din cei cinci vectori de calitate a imaginii (sursă, culoare, contrast, mișcare și claritate), ci este conceput pentru a crea un echilibru mai bun între ei și o imagine mai naturală și mult mai realistă, care nu se compară cu imaginea produsă de un televizor obișnuit.
Experții TP Vision definesc parametrii globali ai sistemului pe care software-ul AI îi folosește apoi pentru a împărți conținutul în categorii: Peisaj / natură, Tonul feței / pielii, Mișcarea / sportul, Elemente întunecate / Contrastul. Funcția AI selectează automat categoria corectă și analizează toți cei cinci vectori de calitate a imaginii, pentru a regla echilibrul dintre ei – pentru a crea cea mai reală imagine.
OLED+935 este primul televizor care dispune de un nou sistem unic anti-burn-in conceput pentru a proteja ecranele OLED.
Soluția unică anti-burn-in utilizează o tehnologie avansată de detectare a logo-urilor și monitoriza o grilă de 32.400 de zone, pentru a detecta foarte exact conținutul static și reduce treptat intensitatea iluminării locale, evitând arderea pixelilor – fără a compromite calitatea imaginii.
Noul sistem anti-burn Philips TV elimină problema pentru 95% din imaginile statice, inclusiv logo-urile și conținutul de tip HUD din jocurile video.
În loc să aplicați o setare sau un nivel de claritate pentru întreaga imagine, o nouă caracteristică AI Machine Learning Sharpness este utilizată pentru a aplica îmbunătățirea clarității „local” în imagine, aplicând diferite setări în anumite regiuni ale imaginii pentru a asigura claritatea optimă asupra întregii imagini.
Noul AI Smart Bit Enhancement 2.0 utilizează noul hardware și software al procesorului revizuit P5, generația a 4-a pentru a rezolva problema pierderii de detalii atunci când este eliminat efectul de banding din conținutul slab calitativ. Prin puterea de procesare suplimentară a cipului AI, sistemul poate extinde videoclipul de 8 biți până la o precizie de aproape 14 biți în zonele în care apare efectul de banding, rezultând tranziții mai fine intre culori, fără pierderi de detalii ale imaginii.
Sistemul AI are o versiune îmbunătățită a tehnologiei unice Perfect Natural Reality. Versiunea îmbunătățită a Perfect Natural Reality convertește acum conținutul SDR într-o imagine de tip HDR cu 30% mai multă claritate datorită unei noi funcții de detectare și îmbunătățire a highlight-urilor care alături de contrastul îmbunătățit creează o imagine vizibil mai realistă cu detalii mai profunde, oferind o impresie mai realista, în special datorita reflecțiilor care fac ca imaginea sa prindă viață.
OLED+935 continuă să fie unul dintre foarte puținele televizoare care oferă suport pentru toate formatele HDR, cu noul procesor P5 AI+ care oferă o performanță generală mai bună a HDR – inclusiv pentru HLG și ambele surse HDR10 și HDR10+ îmbunătățind în același timp Dolby Vision folosind modul special “Dolby Bright”.
Procesorul P5 de a patra generație poate analizează si înregistrează cu precizie Maximum Content Light Level (MAX CLL) în metadatele HDR10 de la 1000 de niți la 4000 de niți.
Noul software include Film Maker Mode (FMM), care va detecta automat conținutul encoded și va oferi utilizatorului opțiunea de a selecta un anumit mod sau de a lăsa televizorul cu setările sale curente.
Televizorul Philips a inclus, de asemenea, două noi moduri – modul Pure Cinema și o nouă versiune a modului Film
Modul Pure Cinema dezactivează conversia ratei de refresh, menținând în același timp activă reordonarea cadrelor. Deci, un film de 24 de cadre pe secunda încapsulat ca un semnal de cadență 3:2, adică 60Hz va fi reordonat într-un semnal de cadență 5:5, adică 120Hz
Noul mod Movie mode, ajustează claritatea imaginii cu un efect de “de-judder”, funcționând în combinație cu cel de „de-blur”, pentru a contracara eventualele erori de afișare specifice OLED, dar si pentru cinefili si fani ai sportului, pentru a elimina artefacte vizuale sau efecte de „soap opera”. Această setare este ideală pentru cinefili și iubitorii de sport.”
This post was last modified on dec. 1, 2020, 9:38 AM 09:38