Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant in sistemul solar, ea fiind intre noi si Mercur, si a doua de la soare, deci este cu mult diferita fata de planeta care ne sustine viata in momentul de fata in univers. Ceea ce foarte multa lume nu stie este ca planeta Venus a fsot prima planeta care a fost explorata de catre omenire cu o nava spatiala, chiar daca aceasta a stat doar in atmosfera corpului cosmic, si nu a intrat in atmosfera sa.
Planeta Venus a fost vizitata in 1962 de catre nava spatiala Mariner 2, mai exact in data de 14 decembrie, aceasta inregistrand primele imagini cu atmosfera foarte densa, si foarte fierbinte, care inca mai ascunde mistere. Planeta Venus a fost mai apoi vizitata si de catre o alta nava spatiala a celor de la NASA, ea reusint sa faca o harta geografica a corpului cosmic, dar inainte de asta Rusia si-a trimis doua nave pe suprafata ei, insa fara succes.
Planeta Venus: Evenimentul IMPORTANT ce a Schimbat Omenirea
Planeta Venus a fost vizitata de catre nave spatiale pana acum, insa niciuna dintre ele nu a reusit sa stea pe suprafata pentru mai mult de cateva ore, iar asta din cauza caldurii extreme care exista acolo, dar si a radiatiilor mari. Totusi, esecurile primei experiente cu explorarea facuta pe planeta Venus n-au oprit omenirea sa ajunga pe luna, iar mai apoi sa ajunga si pe Marte, desi a trecut foarte mult timp intre cele doua evenimente majore cu planetele sistemului solar.
“Venus a fost prima planetă explorată de o navă spațială – Mariner 2 al NASA a zburat cu succes și a scanat lumea acoperită de nori pe 14 decembrie 1962. Venus are o atmosferă groasă și toxică plină de dioxid de carbon și este învăluită permanent în nori gălbui, cu preponderență acid sulfuric, care captează căldura, provocând un efect de seră fugar. Este cea mai fierbinte planetă din sistemul nostru solar, chiar dacă Mercur este mai aproape de Soare. Venus are presiunea aerului zdrobitoare la suprafața sa – de peste 90 de ori mai mare decât cea a Pământului – similar cu presiunea pe care ați întâlni-o la o milă sub ocean pe Pământ.”
Planeta Venus are o atmosfera foarte toxica, iar asta contribuie la problemele care au fost intampinate de catre primele nave spatiale trimise pe suprafata sa, insa si doar in monitorizarea atmosferei. Chiar daca in momentul de fata sunt unele misiuni pregatite pentru a explora planeta Venus, niciuna nu e 100% gata pentru terenul extrem de periculos care se regaseste pe suprafata planetei, si asta reprezinta o problema foarte greu de rezolvat.
Planeta Venus este interesanta pentru oamenii de stiinta din foarte multe puncte de vedere, si va fi interesant de vazut ce anume va mai putea fi descoperit in viitor de catre ei.