Calea Lactee este prezentata astazi intr-un clip video incredibil care ne prezinta structura 3D a galaxiei din care facem parte, oamenii de stiinta reusind sa recreeze ceea ce putini pot vedea. Vorbim despre o reprezentare 3D a structurii galaxiei Calea Lactee in baza imaginilor inregistrate de catre diverse telescoape, norii de gaze fiind colorati in functie de felul in care este perceputa compozitia lor chimica de catre telescoapele de pe Pamant.
Calea Lactee are, multumita acestei reprezentari 3D, dezvaluit de catre oamenii de stiinta modul de formare al stelelor, dar si unele dintre secretele care inca sunt ascunse in galaxia noastra. Printre toate stelele, planetele, etc, ascunse in galaxia noastra, oamenii de stiinta au evidentiat si cateva dintre cele mai importante obiecte, sau structuri, astfel incat ele intra in centrul atentiei celor care studiaza cu interes noua creatie a cercetatorilor.
Calea Lactee: Nou VIDEO 3D INCREDIBIL cu Structura Galaxiei
Calea Lactee are prezentate in clipul video de mai sus cele intre 100 – 400 de miliarde de stele care o formeaza, dar si multe dintre planetele care inca au ramas ascunse prin ea, multe fiind nedescoperite. Oamenii de stiinta stiu ca inca exista foarte multe elemente ascunse in galaxia Calea Lactee, si stiu ca pentru a le putea descoperi pe toate este nevoie de foarte multa atentie la tot ceea ce a fost inregistrat pana acum de catre telescoapele de pe Pamant.
“Videoclipul derulează pe întreaga măsură a datelor SEDIGISM, care se întind de la -0,5 grade până la + 0,5 grade latitudine galactică și 18 grade până la 0 până la 300 grade longitudine galactică. Datele sunt codificate în culori de viteza de retragere a norilor față de Soare. Sunt indicate câteva regiuni interesante: „RCW120”, o nebuloasă de emisie; „Nessie”, unul dintre cele mai lungi filamente de gaze moleculare observate vreodată și câteva regiuni de formare a stelelor cu masă mare, „W31”, „W33”, „G333” și „G305”.”
Calea Lactee este foarte complexa, si in ciuda clipului video de mai sus, inca exista multe elemente care nu pot fi analizate cu atentie din cauza limitarilor tehnologice in ceea ce priveste analizarea universului. In ciuda faptului ca telescoapele folosite de catre oamenii de stiinta sunt tot mai performante, exista limite mari in ceea ce priveste distanta la care ele pot surprinde imagini clare in Calea Lactee, dar cu timpul lucrurile vor evolua si mai mult.
Calea Lactee are parte aici de cea mai impresionanta realizare a oamenilor de stiinta, si asta ajuta nu doar comunitatea stiintifica sa inteleaga mai bine galaxia, ci este benefic pentru intreaga omenire.