Facebook, la fel ca Twitter, si-au facut curaj si la finalul mandatului de presedinte al SUA obtinut de catre Donald Trump, au decis ca e un pericol public, si ca trebuie sa aiba conturile suspendate, lucru pus in practica dupa atacul asupra cladirii Capitolului, de saptamana trecuta.
Facebook este acum criticata dur de catre Angela Merke, cancelarul Germaniei, si Thierry Breton, Comisarul UE pentru piata interna, din cauza faptului ca a luat decizia de a-i suspenda conturile lui Donald Trump in mod complet arbitrar, desi era clar ca era nevoie de asta.
Facebook, sau Twitter, au acum aruncata asupra lor obligatia de a controla continutul care e publicat in platforme, si de a-l sterge pe cel care este ilegal, nepotrivit, etc, comisarul UE spunand ca decizia impusa impotriva lui Donald Trump le aduce companiilor si aceasta obligatie.
Facebook si-a complicat practic existenta cu aceasta decizie, iar comisarul UE da de inteles ca va trage la raspundere compania americana pentru continutul care va fi publicat in platforma sa, si care nu va fi sters, insa ramane de vazut si ce va pune efectiv in practica din toate aceste avertismente.
“Companiile de socializare au blocat conturile președintelui american Donald Trump pe motiv că mesajele sale amenințau democrația și incitau la ură și violență. Procedând astfel, ei și-au recunoscut responsabilitatea, datoria și mijloacele de a preveni răspândirea conținutului viral ilegal. Aceștia nu își mai pot ascunde responsabilitatea față de societate argumentând că furnizează doar servicii de găzduire.
Faptul că un CEO poate trage mufa difuzorului POTUS fără verificări și balanțe este nedumeritor. Aceste ultime zile au făcut mai evident ca oricând că nu putem sta doar în brațe și să ne bazăm pe buna voință a acestor platforme sau pe interpretarea ingenioasă a legii. Trebuie să stabilim regulile jocului și să organizăm spațiul digital cu drepturi, obligații și garanții clare. Trebuie să redăm încrederea în spațiul digital. Este o chestiune de supraviețuire pentru democrațiile noastre din secolul XXI.”
This post was last modified on ian. 11, 2021, 9:05 PM 21:05