Android are parte de o schimbare radicala facuta de catre compania Google in baza inspiratiei din munca pe care a depus-o compania Apple pentru sistemul de operare iOS oferit pe iPhone si iPad. Mai exact, vorbim despre o decizie a celor de la Google de a implementa in Android sisteme care sa nu permita urmarirea activitatii utilizatorilor in diversele aplicatii pe care le folosesc, o miscare surprinzatoare, dar extrem de benefica pentru utilizatorii din toata lumea.
Android va avea o versiune ceva mai relaxata a sistemului din iOS care le spune utilizatorilor ce fel de date acceseaza aplicatiile lor din telefoane, si cum sunt urmariti prin aplicatii de sistemele lor de monitorizare. Spre deosebire de implementarea din iOS, cea pe care o face compania Google este menita sa le ofere dezvoltatorilor acces la informatii fara ca utilizatorii sa trebuiasca sa accepte ca acest lucru sa se intample, si asta n-ar strica functionalitatea multor aplicatii.
Android: Google si Schimbarea RADICALA Inspirata de la Apple
Android are aceasta schimbare radicala in stadiile incipiente ale procesului de dezvoltare, iar cei de la Google inca nu s-au gandit cum anume ar trebui sa se intample totul, deci nu se stie foarte clar cum vor fi facute toate modificarile. E deasemenea foarte posibil ca Google sa decida ca aceasta schimbare nu este una care ar trebui sa ajunga in Android, astfel ca nu e exclus sa decida sa nu o mai faca, insa desigur ca asta va fi stabilit abia undeva in viitor de companie.
Android este folosit de miliarde, peste miliarde, de utilizatori din toata lumea, astfel ca daca Google va decide sa impuna o schimbare de acest gen, va fi nevoie de o verificare serioasa a consecintelor sale. Era de asteptat ca ea sa nu fie la fel de restrictiva precum ceea ce a gandit Apple pentru iOS, dar avand in vedere ca ambele companii au viziuni diferite asupra modului in care ar trebui sa fie oferit accesul la date din aplicatii, era normal ca in Android sa vedem ceva separat.
Android ar putea avea aceasta schimbare implementata abia in versiunea din 2022, cel mai devreme, iar asta pentru ca acum e prea devreme sa o vedem implementata de catre Google.
This post was last modified on feb. 5, 2021, 9:05 PM 21:05