Calea Lactee este o galaxie uriasa din care Pamantul face parte, iar oamenii de stiinta incearca in mod constant sa descopere cat mai multe in legatura cu ea pentru a putea sti mai bine cat de linistiti putem trai. Ei bine, o descoperire recenta cu privire la Calea Lactee a ridicat foarte multe semne de intrebare in randul cercetatorilor, acestia ajungand la concluzia ca in cadrul galaxiei noastre au loc cateva zeci de explozii de tip nova in fiecare an, un numar foarte mare.
Calea Lactee are milioane, peste milioane, de stele si planete in interiorul sau, iar numarul de explozii care ar avea loc anual pare mic, dar e o cifra care e un minim, pentru ca maximul real nu il stie nimeni. Chiar si asa, aceste explozii de tip nova elimina in Calea Lactee foarte multa lumina si materie folosita pentru formarea stelelor si planetelor, iar tot ceea ce se afla in apropierea sa este foarte serios afectat de exploziile de acest gen inregistrate.
Calea Lactee: ULUITOR Anunt, ce PERICOL e pentru Omenire ?
Calea Lactee are cel putin 46 de astfel de explozii inregistrate anual, iar ceea ce se afla in jurul unei stele binare care trece printr-un asemenea proces este extrem de serios afectat de lumina, radiatiile, si materiile eliberate. Aceste materii sunt foarte importante pentru evolutia galaxiei Calea Lactee, si formarea de noi stele, sau planete, ele combinandu-se pentru a crea corpurile cosmice pe care le vedem pe cer in momentul de fata, si stiti ca exista foarte multe in vastul univers.
Calea Lactee a avut evolutia foarte serios determinata de catre exploziile de acest gen, si mai mult ca sigur vom mai afla alte informatii care ne vor dezvalui cat de importante sunt ele in final. Calea Lactee ar putea avea cu mult mai multe explozii de tip nova inregistrate anual, si combinate cu explozii de tip supernova, insa multe depind de felul in care stelele binare interactioneaza unele cu altele in mod constant pentru a se inregistra exploziile de ti pnova.
Calea Lactee a fost monitorizata timp de 17 luni de catre oamenii de stiinta pentru a se ajunge la concluzia de acum, si mai mult ca sigur va mai fi monitorizata mai intens in viitor pentru a se ajunge la concluzii mai serioase.
This post was last modified on feb. 13, 2021, 1:57 PM 13:57