Gaura neagra monitorizata de catre un grup de cercetatori i-a lasat pe acestia complet surprinsi din cauza a ceea ce au reusit sa descopere dupa o analiza indelungata a activitatii acesteia. Mai exact, cercetatorii indieni care monitorizau o gaura neagra aflata la peste 10 milioane de ani-lumina fata de Pamant au observat o explozie neobisnuita care a avut loc in momentul in care aceasta a “inghitit” un obiect care s-a apropiat prea mult de ea.
Gaura neagra a emis o lumina foarte puternica in urma unei explozii care a avut loc in data de 16 ianuarie, iar oamenii de stiinta care o monitorizau inca din 2020 au ramas foarte surprinsi de ceea ce au vazut. Gaura neagra face parte dintr-o formatiune cunoscuta cu denumirea de blazar, si doar 5000 au fost descoperite pana acum in vastul univers, insa dintre acestea, doar 50 dintre ele sunt suficient de mari pentru a fi monitorizate de catre oamenii de stiinta.
Gaura Neagra: Descoperirea ce i-a ULUIT pe Multi Cercetatori
Gaura neagra care face parte din acest blazar este una foarte rara si pentru ca arunca in univers lumina si materiale la o viteza foarte apropiata de cea a luminii, iar asta face observarea sa cu atat mai importanta pentru oamenii de stiinta. Aceste obiecte sunt si unele dintre cele mai vechi care au fost detectate in univers, unii fiind de parere ca ele ar fi la fel de vechi precum universul insusi, dar totul este deocamdata prezentat doar la nivel de teorie.
“This class of objects is very unique. They have complete electromagnetic emission, that is they emit radiation in all electromagnetic bands – Radio Waves; Microwaves; Infrared; Visible light; Ultraviolet (UV); X-Rays and Gamma Rays – which is not something all objects can do. Gamma ray births do this, but they are short lived. While there are more than a billion agents / sources that astronomers have detected over the years, these objects are very rare. Till date, only about 5,000 blazars are known. And, of these, only about 50 are prominent, allowing continuous / long-term observation.”
Gaura neagra emite in mod normal lumina puternica si diverse materiale cand inghite o stea, sau o planeta, astfel ca aceste evenimente nu sunt neobisnuite, dar cand vin de la un blazar de acest gen, vorbim despre ceva cu adevarat impresionant. Gaura neagra pe care au monitorizat-o oamenii de stiinta este una care va fi monitorizata in continuare cu foarte mare atentie, iar asta din cauza raritatii sale, si a evenimentelor care sunt observate.
Gaura neagra dintr-un blazat este un obiect care poate ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mult mai bine obiectele de acest gen, asa ca ramane sa vedem ce altceva va mai fi dezvaluit pentru noi.
This post was last modified on feb. 16, 2021, 6:06 PM 18:06