Calea Lactee este in centrul unei descoperiri foarte rare care a uimit toata omenirea, iar asta pentru ca oamenii de stiinta foarte greu reusesc sa faca observatii de acest gen in universul din care facem parte. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa descopere in galaxia Calea Lactee un flux de stele care cuprinde sute de astfel de obiecte care sunt “inrudite” intre ele, nefiind diferite.
Calea Lactee are multiple fluxuri de stele descoperite de catre oamenii de stiinta, toate avand denumirea Theia, insa cel care are denumirea Theia 456 a iesit in evidenta in cercetarile facute. Mai exact, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca toate cele 468 de stele care sunt in acest flux ar fi inrudite intre ele, ceva ce pana acum nu parea posibil, dar care ne arata ca in Calea Lactee exista mult mai multe obiecte inrudite intre ele decat se credea pana in momentul de fata.
Calea Lactee: RARA Descoperire care a UIMIT TOATA Omenirea
Calea Lactee are descoperit in acest flux special faptul ca stelele au similaritati serioase in ceea ce priveste cantitatea de fier din care sunt compuse, iar acesta e un prin indiciu ca ele sunt “inrudite”. Stelele ar avea deasemenea si o varsta de peste 100 de milioane de ani, iar asta pentru ca felul in care ele se rotesc in jurul axei este unul diferit fata de alte stele mai “tinere” din Calea Lactee, iar asa cercetatorii au reusit sa stabileasca si cand s-au format ele.
“Avem tendința de a ne concentra telescoapele în alte direcții, deoarece este mai ușor să găsești lucruri. Acum începem să găsim aceste fluxuri în galaxia însăși. Este ca și cum ai găsi un ac într-un fân. Sau, în acest caz, găsirea unei valuri într-un ocean. Aceasta poate fi utilizată pentru a măsura cât de repede se învârt stelele. Stelele cu aceeași vârstă ar trebui să prezinte un model distinct în ratele lor de centrifugare. Dacă știi cum se mișcă stelele, poți să dai înapoi pentru a afla de unde au venit stelele. Pe măsură ce roteam ceasul înapoi, stelele deveneau din ce în ce mai apropiate. Deci, credem că toate aceste stele s-au născut împreună și au o origine comună.”
Calea Lactee este plina de stele, iar din sutele de fluxuri Theia care au fost descoperite, doar in acesta s-au vazut similaritati intre stele atat in ceea ce priveste compozitia chimica, cat si felul in care se rotesc. Mai mult decat atat, se pare ca stelele din acest flux din Calea Lactee merg si in aceeasi directie, iar oamenii de stiinta pot deasemenea sa stabileasca, in baza acestei descoperiri, si de unde anume au pornit ele, asa ca voribm despre o alta observatie majora.
Calea Lactee va avea cu siguranta si alte descoperiri foarte importante facute in viitorul apropiat, si cel mai probabil vom vedea alte observatii majore din galaxia noastra.