Huawei este una dintre cele mai mari companii din lume, cu venituri anuale de peste 100 de miliarde de dolari, ele depasind acest prag in ciuda faptului ca din SUA au fost impuse sanctiuni foarte dure impotriva sa. Huawei a fost obligata sa vanda o foarte profitabila divizie de smartphone-uri pentru ca aceasta sa poata “supravietui” in fata sanctiunilor impuse de catre SUA, si se gandeste sa o vanda inclusiv pe cea de-a doua, care e afectata serios de ele.
Huawei nu se limiteaza totusi doar la atat, iar asta pentru ca acum aflam despre faptul ca in cadrul companiei au fost luate cateva decizii extrem de importante pentru viitorul sau. Mai exact, cei de la Huawei au decis sa se implice in industria pentru cresterea porcilor, dar nu ca si crescatori, ci cu tehnologii care sa ii ajute pe fermierii chinezi sa-si creasca porcii mai eficient, China fiind tara cu cei mai multi crescatori de porci, si jumatate din “populatia” globala de porci.
Huawei: Decizia FARA PRECEDENT care Parea Total IMPOSIBILA
Huawei vrea sa foloseasca inteligenta artificiala in fermele din China pentru a ii ajuta pe fermieri sa monitorizeze porcii pentru a descoperi daca se imbolnavesc, dar si pentru a vedea cum se comporta in activitatea zilnica. Huawei are tehnologii care pot face reucnoastere faciala pentru porci, da ati citit bine, sau care le pot monitoriza greutatea, dieta, si chiar activitatea zilnica in cadrul fermelor, asa ca vorbim despre tehnologii destul de avansate.
“Huawei apelează la tehnologie pentru fermierii de porci, deoarece se ocupă de sancțiuni dure asupra smartphone-urilor sale. Împreună cu tehnologia de inteligență artificială (AI) pentru fermierii de porci, Huawei lucrează și cu industria minieră a cărbunelui. Tehnologia contribuie la modernizarea fermelor de porci cu introducerea IA pentru a detecta bolile și a urmări porcii. Tehnologia de recunoaștere facială poate identifica porcii individuali, în timp ce alte tehnologii le monitorizează greutatea, dieta și exercițiile fizice.”
Huawei nu se implica doar in fermele cu porci, ci vrea deasemenea sa dezvolte tehnologii care sa faca minele mai sigure, si mai productive, un efort care nu e tocmai usor de dus la indeplinire. Huawei va incerca, probabil, sa se foloseasca tot de inteligenta artificiala pentru a-i ajuta pe mineri sa fie mai tot timpul in siguranta, ceva ce nu e tocmai usor, daca ne gandim la ceea ce presupune de fapt munca in subteran pentru oameni.
Huawei a luat aceste decizii pentru ca au aplicabilitate in China, acolo unde nu exista restrictii impotriva sa, si poate folosi hardware care nu trebuie sa indeplineasca neaparat rigorile lumii occidentale.
This post was last modified on feb. 19, 2021, 9:52 AM 09:52