Facebook a folosit 1 miliard de poze de pe Instagram pentru a ajuta un sistem de inteligenta artificiala sa invete mai usor cum sa perceapa ceea ce este vizibil in cadrul lor, si vorbim despre o realizare cu adevarat incredibila pentru compania americana.
Facebook a folosit pozele utilizatorilor de pe Instagram fara a-i anunta in prealabil in legatura cu acest lucru, spunand ca folosirea pozelor pentru cercetare este o masura inscrisa in termenii si conditiile de utilizare pentru platforma atat de populara.
Facebook a ales denumirea SEER pentru sistemul bazat pe inteligenta artificiala, si asta pentru ca el “vede” ceea ce au surprins pozele, asa cum oamenii vad tot ceea ce apare in ele, doar ca aici vorbim despre un software care realizeaza acest lucru.
“Învățarea auto-supravegheată a fost mult timp un accent pentru Facebook AI, deoarece permite mașinilor să învețe direct din cantitatea vastă de informații disponibile în lume, mai degrabă decât doar din datele de formare create special pentru cercetarea AI.
Învățarea auto-supravegheată are ramificații incredibile pentru viitorul viziunii pe computer, la fel ca în alte domenii de cercetare. Eliminarea necesității de adnotări și metadate umane permite comunității de viziune pe computer să lucreze cu seturi de date mai mari și mai diverse, să învețe din imaginile publice aleatorii și să atenueze potențial unele dintre prejudecăți care intră în joc cu curarea datelor.
Învățarea auto-supravegheată poate ajuta, de asemenea, la specializarea modelelor în domenii în care avem imagini limitate sau metadate, cum ar fi imagistica medicală. Și fără a avea nevoie de forță de muncă necesară pentru etichetare, modelele pot fi create și implementate mai repede, permițând răspunsuri mai rapide și mai precise la situații care evoluează rapid.”