X

Calea Lactee: VIDEO ULUITOR, cum va DISTRUGE o Alta Galaxie

Calea Lactee este prezentata astazi intr-un video uluitor care ne arata cum urmeaza sa distruga o alta galaxie care se afla in imediata sa apropiere, ceva ce desigur ca va avea impact major asupra Pamantului. Mai exact, in clipul video de mai sus vedem o simulare facuta pentru procesul prin care Calea Lactee si galaxia Andromeda se vor apropia, si apoi ciocni, pentru ca a noastra sa o distruga pe cealalta, si sa ii inglobeze stelele si planetele, toate.

Calea Lactee a mai devorat pana acum cateva galaxii pentru a ajunge la dimensiunile pe care le are, iar acest proces va continua cu Andromeda, insa totul va dura aproximativ 4 miliarde de ani, si nu se stie daca omenirea va mai exista atunci. In centrul coliziunii vor sta cele doua gauri negre supermasive pe care atat Calea Lactee, cat si Andromeda le au, acestea urmand a se combina pentru a forma una care va avea dimensiuni si mai mari.

Calea Lactee: VIDEO ULUITOR, cum va DISTRUGE o Alta Galaxie

Calea Lactee va termina de devorat galaxia Andromeda la 6 ani de la inceperea procesului, iar gaurile negre se vor combina aproximativ 17 milioane de ani mai tarziu. In tot acest timp, atat Calea Lactee, cat si Andromeda, vor avea stelele si planetele din interiorul lor zguduite foarte serios de undele gravitationale emise in cadrul acestui proces indelungat, unul extrem de important pentru felul in care se vor combina cele doua galaxii.

Calea Lactee va iesi “invingatoare” in aceasta coliziune, Andromeda indreptandu-se spre ea cu o viteza de 116 milioane de kilometri pe secunda, insa va fi complet “inghitita” in intregul proces. Alte galaxii mai mici decat Calea Lactee au avut o soarta similara, si asa a ajuns galaxia noastra sa fie atat de mare in urma acestor coliziuni, si desigur ca peste multe alte miliarde de ani vor urma alte coliziuni similare cu alte galaxii.

Calea Lactee ar putea fi deasemenea distrusa de o alta galaxie mai mare, insa deocamdata nimeni nu a reusit sa detecteze vreo posibila alta galaxie care ar urma o traiectorie similara.

Disqus Comments Loading...