DIGI Mobil a devenit de curand al treilea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, anuntand un numar de clienti usor mai mare decat cel al Telekom, suficient pentru a fi plasat, teoretic, deasupra sa. Lupta pe care DIGI Mobil a dus-o in ultimii ani pentru a-si creste substantial baza de clienti pare sa dea roade din plin, iar acum operatorul de telecomunicatii se poate lauda cu 3.7 milioane de abonati pentru serviciile de telecomunicatii mobile.
DIGI Mobil a avut in ianuarie o luna foarte buna in materie de portari, iar asta deoarece vorbim despre 40.088 de numere de telefonie fixa si mobila care au ajuns in reteaua operatorului de telecomunicatii. Cifra este cam dubla fata de cea de portari pe care Telekom le-a inregistrat, iar asta ne arata ca DIGI Mobil ar trebui sa se distanteze si mai mult in comparatie cu al sau competitor in anul 2021 cand vine vorba despre baza de clienti activi in toata Romania.
DIGI Mobil: Schimbarile IMPORTANTE din Romania in Anul 2021
DIGI Mobil are cele mai mici preturi din Romania in momentul de fata, mai mici decat cele ale Telekom, chiar daca nu ofera si aceeasi calitate pentru servicii, diferentele fiind mici, dar totusi sesizabile. Cam acelasi lucru e valabil si cand vine vorba despre preturi, diferentele fiind deasemenea mici, dar Telekom are preturi usor mai mari, iar multi oameni ale DIGI Mobil in locul sau, ceea ce aduce anual in reteaua companiei peste 400.000 de numere noi.
DIGI Mobil inca are probleme serioase cu infrastructura pe care trebuie sa le rezolve, investitiile din 2020 pentru a extinde acoperirea GSM in toata tara nereusind sa rezolve si situatia cu vitezele de internet. DIGI Mobil are cel mai slabe viteze de internet din Romania, net inferioare fata de cele ale celorlalti operatori, iar cum reteaua 5G stagneaza deocamdata, e improbabil ca experienta de care beneficiaza clientii sa fie substantial imbunatatita curand.
DIGI Mobil investeste masiv in reteaua sa de telecomunicatii in fiecare an, dar e nevoie de mult mai mult pentru a imbunatati vitezele de internet, iar in 2021 e greu de spus ce s-ar putea schimba.