Android: Alerta Emisa pentru Sute de Milioane de Telefoane

Android sistem

Android este in centrul unei foarte importante alerte emisa pentru sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte serioasa care vizeaza extrem de multa lume. Mai exact, un nou tip de malware pentru Android care a fost dezvoltat pentru dispozitive este “ascuns” in cadrul telefoanelor mobile intr-o aplicatie cu denumirea System Update, iar din pacate ea a fost gandita pentru a exploata telefoanele oamenilor.

Android este un sistem de operare care ofera foarte multa libertate, insa din pacate aceasta libertate vine si cu o serie de probleme, iar acest malware este una dintre manifestarile lor. Acest malware este ascuns intr-o aplicatie care are denumirea System Update, insa extrage din telefoanele cu sistem de operare Android o varietate de date pe care le trimite catre serverele creatorilor sai, totul fara ca utilizatorul sa stie exact ceea ce se intampla.

Android: Alerta Emisa pentru Sute de Milioane de Telefoane

Android sistem actualizare

Android poate fi exploatat de catre acest malware pentru ca informatii despre GPS, lista de contacte, lista de apeluri, imagini, datele GPS, SMS-urile, si chiar fisierele video sa poata fi furate. Mai rau decat atat, hackerii pot controla telefoanele cu Android pentru a activa de la distanta microfonul, pentru a face poze cu camerele dispozitivelor, pentru a intercepta conversatii telefonice, si multe altele, toate acestea fiind posibile din cauza modului in care sistemul de operare a fost gandit sa functioneze.

Android permite instalarea de aplicatii in telefoane chiar si din surse terte, si tocmai asa se raspandeste acest malware pentru ca aplicatia cu numele System Update, in care el este ascuns, e distribuita direct pe internet. Utilizatorii naivi o instaleaza fara sa stie ca ea le infecteaza telefoanele, iar asa datele lor sunt furate de la distanta fara ca ei sa stie efectiv ce se intampla in propriile telefoane mobile, si cat de grava este situatia de fapt.

Android este gandit pentru a avea si masuri de protectie impuse de catre producatorii de telefoane, si implicit cei de la Google, dar in cazuri de acest gen, doar utilizatorii obisnuiti trebuie sa se protejeze singuri.