DIGI Romania are milioane de clienti in intreaga tara, si pentru ei ofera servicii mai ieftine decat oricare dintre competitorii sai, insa pentru ca ele sa poata fi oferite in continuare compania are o cerere pentru Guvern. Saptamana trecuta a fost adoptat de catre Guvernul Romaniei un proiect de lege care impune ca oricare dintre producatorii de echipamente de telecomunicatii 5G sa primeasca aprobare de la CSAT pentru a le furniza, iar DIGI Romania are o problema aici.
DIGI Romania da de inteles, prin vicepresedintele sau, Valentin Popoviciu, ca Guvernul Romaniei ar putea cere renuntarea la echipamentele Huawei din actualele retele 2G, 3G, 4G, separat de impunerea unei interdictii pentru cele 5G. El spune ca daca acest lucru se va intampla, atunci Guvernul Romaniei ar trebui sa le ofere operatorilor de telecomunicatii, precum DIGI Romania, fonduri pentru a inlocui echipamentele Huawei, asa cum s-a intamplat in SUA.
DIGI Romania: Decizia Oficiala a Statului, Cerere Importanta
DIGI Romania vrea bani pentru a inlocui echipamentele actuale ale Huawei, daca va fi nevoie de asa ceva, iar asta pentru ca ar fi vorba despre costuri foarte mari pentru a renunta la ele. Era de asteptat ca DIGI Romania, sau alti operatori de telecomunicatii, sa ceara asa ceva din moment ce deciziile luate de catre guverne au venit dupa ce s-au facut investitii in baza unor echipamente ieftine de la Huawei, asa ca acum companiile vor compensatii pentru a le inlocui.
DIGI Romania e cel mai vocal dintre operatori din acest punct de vedere pentru ca, probabil, are cele mai multe echipamente Huawei si cele mai mari costuri cu eventuala inlocuirea a lor. In ceea ce priveste reteaua 5G, DIGI Romania n-o va putea extinde la fel de mult si rapid precum a facut pana acum 1 an de zile daca nu va putea cumpara echipamentele ieftine de la Huawei, ceilalti producatori avand echipamente mai scumpe, dar teoretic mai bune si mai sigure.
DIGI Romania are sustinerea Orange, Vodafone, Telekom, care au deasemenea cantitati insemnate de echipamente Huawei in propria infrastructura, toti dorind claritate in decizii, si bani sa inlocuiasca actualele echipamente.
This post was last modified on apr. 20, 2021, 10:00 AM 10:00