X

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire Rara Facuta in Galaxie

Calea Lactee are dezvaluita acum o uluitoare descoperire foarte rara care a fost facuta de catre oamenii de stiinta in galaxie, si vorbim despre noutati cu adevarat impresionante pentru intreaga omenire. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa descopere in Calea Lactee o explozie uriasa foarte rara a unei supernova, ceva ce este extrem de greu de observat pentru ca stelele nu devin supernove chiar atat de des, cel putin in raport cu viata oamenilor.

Calea Lactee a inregistrat la marginea sa o explozie care este de 10 ori mai puternica decat cea obisnuita intalnita in cazul uneia de tip supernova, iar asta a surprins foarte multi oameni de stiinta. Explozia despre care vorbesc acum oamenii de stiinta ar fi avut loc la doar 1 miliard de ani dupa formarea universului, deci nu este ceva recent, ci vorbim despre ramasitele unui asemenea tip de eveniment care a avut loc chiar la marginea galaxiei noastre.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire Rara Facuta in Galaxie

Calea Lactee este plina de milioane peste milioane de stele si planete, insa cea care a explodat cu o putere atat de mare ar fi fost de zeci de ori ma imare decat soarele, si ar fi avut un camp magnetic extrem de puternic. Se pare ca pana la descoeprirea care a avut loc acum, si a fost publicata in cadrul unui studiu disponibil din 7 iulie, nimeni nu a reusit sa observe vreo supernova atat de mare, iar asta nu doar in Calea Lactee, ci oriunde in universul din care facem parte.

“O explozie masivă dintr-o sursă necunoscută anterior – de 10 ori mai energică decât o supernovă – ar putea fi răspunsul la un mister al Căii Lactee vechi de 13 miliarde de ani. Astronomii conduși de David Yong, Gary Da Costa și Chiaki Kobayashi de la Centrul australian de excelență ARC în toate cerurile Astrofizică în 3 dimensiuni (ASTRO 3D) cu sediul la Universitatea Națională Australiană (ANU) au descoperit potențial primele dovezi ale distrugerii unui colaps stea care se rotește rapid – fenomen pe care îl descriu ca o „hipernovă magneto-rotațională”.”

Calea Lactee a fost formata la 800 de milioane de ani dupa univers, deci in aceasta perioada de 200 de milioane de ani steaua a ajuns in punctul in care a explodat cu o forta incredibil de mare, lasand in urma multe elemente importante. Aceste elemente au ajutat la formarea altor stele si planete in Calea Lactee, iar asa s-a creat o parte din “populatia” de stele si planete care exista acum, altele fiind acaparate prin ciocnirea cu alte galaxii.

Calea Lactee a fost pana acum sursa de foarte multa uimire multumita evenimentelor importante care au avut loc inclusiv inainte de aparitia sistemului solar, dar care iata ca sunt descoperite abia acum.

This post was last modified on iul. 12, 2021, 9:34 PM 21:34

Disqus Comments Loading...