X

Valeriu Gheorghita: Atentie! Problema Romanilor in Valul 4

Valeriu Gheorghita atrage atentia asupra unei probleme foarte serioase cu care Romania se confrunta in plin val 4 de pandemie de Coronavirus, tara noastra avand un numar mic de persoane vaccinate, astfel ca protectia lor in fata variantei Delta ramane redusa.

Valeriu Gheorghita spune ca vaccinarea reduce substantial riscul de a dezvolta o forma severa a infectarii cu varianta Delta a Coornavirus, si ca oamenii pot evita spitalizarea, insa romanii trebuie sa si mearga sa se imunizeze pentru a fi protejati.

“Atrag atenția asupra faptului că vaccinurile disponibile, la acest moment, își mențin eficiența față de prevenirea formelor severe, față de prevenirea internărilor şi, evident, reduce semnificativ riscul de deces. Varianta Delta, în momentul de față, conform raportului publicat de Institutul Național de Sănătate Publică, ne arată că, până la data de 8 august, sunt înregistrate în total 313 cazuri de infecție cu variantă virală de îngrijorare Delta, practic cu 51 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă.

De asemenea, în ciuda faptului că o persoană este vaccinată cu schemă completă și este testată pozitiv, datele publicate recent în Singapore ne arată că durata evoluției bolii la persoanele vaccinate complet infectate cu variantă Delta este mai scurtă, simptomatologia este mai ușoară, probabilitatea de a dezvolta pneumonie cu necesitate de oxigen este mai mică, analizele de sânge sunt mult mai bune.”

Disqus Comments Loading...