Calea Lactee ajunge iar in atentia intregii omeniri multumita unei descoperiri extrem de importante care a fost facuta de catre oamenii de stiinta, iar acum vorbim despre ceva ce a fost extrem de dificil de realizat. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa studieze pentru prima oara o portiune dintr-un brat spiralat pe care-l are Calea Lactee, iar multumita lui pot face calcule mai exacte cu privire la dimensunea pe care o are galaxia noastra, si nu doar atat.
Calea Lactee este uriasa, dar oamenii de stiinta spun ca e imposibil sa-i fie calculata marimea pentru ca ne aflam in interiorul ei, deci nu o putem vedea in totalitate asa cum privim alte galaxii din univers. NASA a descoperit o zona plina de stele si planete care reprezinta o extensie a unui brat spiralat pe care-l are Calea Lactee, el avand o lungime de aproximativ 3000 de ani-lumina, dar extinde acel brat in laterala sa, nu in lungime, asa cum era obisnuit.
Calea Lactee: Anunt INCREDIBIL, Descoperirea Cercetatorilor
Calea Lactee nu poate avea forma completa creata de catre oamenii de stiinta pentru ca ne aflam in interiorul ei si nicio nava spatiala nu a iesit din ea pentru a ne arata date de acest gen. Totusi, descoperirea de acum ii ajuta pe oamenii de stiinta sa aproximeze forma pe care o are Calea Lactee multumita formei pe care o ia bratul sau spiralat, felul in care stelele se formeaza in extensia sa fiind un indicator destul de bun cu privire la forma pe care o are el.
“O proprietate cheie a brațelor spirale este cât de strâns se înfășoară în jurul unei galaxii. Cele mai multe modele ale Căii Lactee sugerează că Brațul Săgetător formează o spirală care are un unghi de înclinare de aproximativ 12 grade, dar structura pe care am examinat-o chiar se evidențiază la un unghi de aproape 60 de grade. Când punem datele Gaia și Spitzer la un loc și vedem în cele din urmă această hartă detaliată, tridimensională, putem vedea că există destul de puțină complexitate în această regiune, care pur și simplu nu a fost evidentă până acum.”
Calea Lactee are brate spiralate care o “imbratiseaza”, iar oamenii de stiinta pot folosi aceste informatii pentru a crea modele 3D ale galaxiei din care facem parte, insa desigur ca ele nu sunt 100% exacte. Chiar si in aceste conditii, informatiile pe care oamenii de stiinta le pot obtine din descoperiri de acest gen ne pot aduce mult mai aproape de intelegerea felului in care arata Calea Lactee, dar si a ceea ce se ascunde in realitate in cadrul sau acum.
Calea Lactee inca ascunde foarte multe secrete fata de omenire si e improbabil ca ele sa fie deslusite prea curand in totalitate, dar oamenii de stiinta incearca sa dezvaluie cat mai multe dintre ele.
This post was last modified on aug. 17, 2021, 9:58 PM 21:58