Valeriu Gheorghita vorbeste despre experienta ingrozitoare a romanilor in plin val 4 de infectari cu Coronavirus in Romania, presedintele CNCAV cerandu-le oamenilor sa faca tot ceea ce pot pentru a nu se infecta si a nu ajunge la terapie intensiva, acolo unde situatia este extrem de grava.
Valeriu Gheorghita vorbeste mai jos despre experientele ingrozitoare ale romanilor care ajung la terapie intensiva in urma infectarii cu varianta Delta a Coronavirus, in momentul de fata peste 90% dintre paturile ATI din tara fiind ocupate, iar nivelul de ocupare va mai creste.
“Să evităm totuşi acele informaţii care nu sunt validate sau care nu sunt verificate suficient, tocmai pentru că oamenii nu sunt toţi în măsură să discearnă într-adevăr care sunt informaţiile corecte, incorecte şi atunci datoria noastră, ca societate, este să transmitem informaţiile corecte.
De asemenea, oamenii trebuie să aibă încredere în doctori şi în noi, cei care nu facem altceva decât să transmitem mesaje de încredere, care arată beneficiile şi importanţa vaccinării. Este o realitate care ne înconjoară pe toţi. Vedem că astăzi sunt peste 200 de oameni raportaţi în ultimele 24 de ore, care şi-au pierdut viaţa din cauza COVID 19, lucru care putea să fie evitat. Cum?
Prin vaccinare. Sunt cât se poate de evidente aceste lucruri. Nevoia vaccinării este reală. Nu trebuie să trecem prin această experienţă de a ajunge pe un pat de terapie intensivă, nu cred că îşi doreşte cineva să simtă ce înseamnă să nu ai aer, să nu poţi să respiri. Este crunt! Credeţi-mă că mărturiile pacienţilor care trec prin această experienţă îngrozitoare sunt suficient de elocvente și de motivante încât să ne dorim cu toţii să reducem acest impact pe care maladia COVID-19 îl are.
Este un impact mult prea mare la nivel naţional şi atunci cred că ţine de responsabilitatea noastră. Și, la modul real, dacă nu ne implicăm cu toţii şi nu înţelegem că a respecta regulile înseamnă să-ţi pese de tine şi de cei din jurul tău, atunci nu o să putem să controlăm virusul sau o să treacă pandemia, însă cu nişte pierderi uriaşe. Şi pierderile acestea sunt de fapt vieţi omeneşti, care pot să fie părinţii noștri, bunicii noştri, fraţii noştri, prietenii noştri. Despre asta este vorba!”