DACIA Duster 3: Schimbarea URIASA pentru Noul Model de SUV

DACIA Duster 3 forta

DACIA Duster 3 este in plin process de pregatire pentru lansare, aceasta fiind prima masina care va fi dezvoltata exclusive in Romania, iar o schimbare uriasa este deasemenea pregatita pentru romanii care sunt interesati sa o cumpere. Mai exact, cei de la DACIA se pregatesc sa include in DACIA Duster 3 un nou tip de motor care va fi folosit intai de catre Renault in modelele Captur, dar care va fi mult mai puternic decat cel folosit in actualele modele de pe piata.

DACIA Duster 3 ar urma sa beneficieze de un motor pe benzina TCe de 1.3 litri care ar putea dezvolta pana la 170 de cai putere, ceva ce v-am prezentat ca o prezentat ca o posibilitate pentru noul SUV, dar ceva care incepe sa devina o realitate tot mai clara. V-am spus ieri ca presa din Brazilia vorbeste despre folosirea acestui motor in versiunea facelift a Duster, care va fi lansata in tara in 2023, iar dupa aceea e foarte clar ca vom vedea noul motor inclusive in DACIA Duster 3 destul de curand.

DACIA Duster 3: Schimbarea URIASA pentru Noul Model de SUV

DACIA Duster 3 cu un asemenea motor ar putea oferi clientilor putere mult mai mare sa faca aproape orice isi doresc atat pe drumurile publice, cat si in afara acestora, iar asta ar fi o veste grozava pentru foarte multa lume. Actualele modele ale Duster sunt limitate la 150 de cai putere de catre cei de la DACIA, iar chiar daca 20 de cai putere in plus nu pare a fi o crestere mare, in realitate cei care vor cumpara DACIA Duster 3 o vor simti, mai ales daca masina va fi mai grea.

DACIA Duster 3 va fi cu aceasta motorizare mai aproape de alte SUV-uri din clasa medie, chiar si de la Renault, iar cum pentru unii oameni conteaza inclusive puterea pe care o are o masina, noul motor ar putea fi o optiune buna pentru multi. Chiar daca a “extrage” 170 de cai putere dintr-un motor de 1.3 litri nu e tocmai ceva care sa ofere cea mai buna experienta posibila, upgrade-ul e unul care trebuia sa vina de ceva vreme pentru clientii din toata lumea.

DACIA Duster 3 va fi lansata in mod oficial de catre cei de la DACIA si Renault abia in cursul anului 2024, dupa o prezentare care este programata sa aiba loc undeva prin 2023, desi nimeni nu stie exact cand vom vedea noua masina.