X

Ministrul Educatiei: Hotararea Importanta Asteptata in Scoli

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, vorbeste despre o foarte importanta hotarare care vizeaza scolile din toata Romania, una care va avea impact asupra unui numar mare de elevi, ea fiind asteptata pentru a fi adoptata zilele acestea, probabil chiar astazi.

Ministrul Educatiei a spus, in conferinta de presa transcrisa mai jos si vizibila in clipul de mai sus, ca scolile din localitati cu rate de incidenta mai mici de 3/1000 de locuitori vor face orele in format fizic chiar daca profesorii nu sunt vaccinati in proportie de peste 60%, dar numai daca CNSU va adopta o hotarare in urma analizei situatiei epidemiologice, lucru care s-ar putea intampla azi.

UPDATE: Ministerul Sanatatii refuza sa permita redeschiderea scolilor in format fizic in localitatile cu rate de incidenta sub 3/1000 de locuitori daca rata de vaccinare in randul profesorilor nu depaseste 60%.

“În aceste condiții, în calitate de ministru al educației, am asumat să înaintez o propunere către Guvern și către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin care să poată fi completat ordinul comun ministrul educației – ministrul sănătății, cu titlu de excepție: pentru localitățile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie să se renunțe la pragul de 60% persoane vaccinate în școala sau grădinița care funcționează în acea localitate.

Acest lucru va face obiectul următoarei hotărâri CNSU, la finalul acestei săptămâni, și va ține cont de evoluția epidemiologică. Până în prezent, știm bine, avem din fericire un trend descendent.

Se așteaptă confirmarea acestui tren descendent la finalul săptămânii și îmi exprim convingerea că va fi adoptată, la finalul săptămânii, această hotărâre CNSU, care va abilita miniștrii educației și sănătății să elimine condiția de 60% prag de vaccinare pentru toate localitățile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, mai corect spus, care va fi mai mică de 3 la mie la nivelul zilei de vineri, care este considerată zi de referinţă pentru săptămâna următoare.

În același timp, punctele 55, 56, 57 și 58 din Hotărârea CNSU, adoptată astăzi, reglementează atât funcționarea unităților de învățământ din perspectiva ordinului comun ministrul sănătății – ministrul muncii – ministrul educației, cât și reglementarea unităților de tip afterschool care, conform acestei hotărâri de astăzi, vor intra sub incidența prevederilor ordinului comun sănătate – muncă-educație. Sper că am reușit să surprind toate aspectele.”

This post was last modified on nov. 13, 2021, 1:47 PM 13:47

Disqus Comments Loading...