Android are descoperit un nou tip de malware care este un pericol urias pentru telefoanele utilizatorilor din intreaga lume, iar asta pentru ca a fost gandit intr-un mod care ar trebui sa le dea multora de gandit. Mai exact, daca folosesti un telefon cu sistem de operare Android, atunci ar trebui sa stii despre un nou malware care are denumirea PhoneSpy, si care este gandit pentru a spiona oamenii, insa si pentru a le fura datele din telfeoane fara sa stie.
Android este in mod constant tinta diverselor tipuri de malware, iar asta pentru ca exista foarte multi oameni care folosesc in mod constant aceste modele de telefoane, iar printre ei sunt multi destul de instariti. Malware-ul PhoneSpy este ascuns in diverse tipuri de aplicatii pentru Android, de la unele pentru retele de socializare si pana la unele care permit vizualizarea imaginilor care exista in telefoanele mobile, astfel ca oamenii isi infecteaza usor dispozitive.e
Android: Nou Malware care este un Pericol Urias in Telefoane
Conform expertilor in securitate cibernetica, telefoanele Android care au fost compromise de catre acest malware vor transmite o varietate de informatii catre serverele hackerilor care le-au creat. Mai exact, lista completa de aplicatii instalata in telefoanele Android, date de logare in diverse servicii online, imagini din telefoane si cardurile SD din ele, SMS-uri, contacte, lista de apeluri, locatia GPS, adresa IP, si alte cateva date de identificare ale telefonului, sau tabletei.
“Aplicația mobilă reprezintă o amenințare pentru dispozitivele Android, funcționând ca un troian avansat de acces la distanță (RAT) care primește și execută comenzi pentru a colecta și a filtra o mare varietate de date și a efectua o gamă largă de acțiuni rău intenționate.
La infectare, dispozitivul mobil al victimei va transmite date exacte de localizare GPS, va partaja fotografii și comunicații, liste de contacte și documente descărcate cu serverul de comandă și control. Similar altor programe spion mobile pe care le-am văzut, datele furate de pe aceste dispozitive ar putea fi folosite pentru șantaj și spionaj personal și corporativ.”
Separat de acestea, malware-ul poate instala, sau dezinstala aplicatii, inregistra conversatii cu microfonul telefoanelor, sau filmari folosind camerele pe care acestea le au. El poate deasemenea sa trimita SMS-uri in numele victimei care are telefonul infectat, iar toate acestea sunt facute fara ca oamenii sa stie ce se intampla in realitate, astfel ca problema este cu atat mai mare cu cat oamenii nu stiu ce se intampla de fapt in dispozitivele pe care le folosesc.
Desi sistemul de operare Android este gandit ca unul sigur, cu diverse elemente de siguranta implementate, din pacate exista totusi vulnerabilitati aduse de neglijenta utilizatorilor.