X

Cseke Attila: Decizia de Ultima Ora, ce va Cumpara Romania ?

Cseke Attila, ministrul interimar al Dezvoltarii si Sanatatii, a facut un anunt de ultima ora cu privire la o decizie foarte importanta pe care Guvernul Romaniei a luat-o in legatura cu o comanda de a cumpara 70.000 de flacoane de Remdesivir in contextul in care pandemia de Coronavirus inca are forta.

Cseke Attila a spus, in conferinta de presa pe care o puteti urmari mai sus, ca 120 de milioane de euro vor fi cheltuiti de catre Romania pentru cumpararea celor 70.000 de flacoane de Remdesivir, ele urmand a fi distribuite in toate spitalele dupa cumparare, mai ales ca se asteapta inclusiv un val 5, plus altele, in 2022.

“Astăzi, în şedinţa de guvern, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Este vorba despre o sumă de 332,5 milioane de lei, din care Ministerul Sănătății urmează a întreprinde următoarele demersuri: în primul rând, 120 de milioane din această sumă vor fi alocate pentru continuarea achiziției de medicamente necesare în contextul pandemic și anume, este vorba despre 70.000 de noi flacoane de Remdesivir.

Vreau să fac specificarea că astăzi avem în stoc suficiente doze din acest medicament pentru următoarele săptămâni, dar dorim din timp să asigurăm continuitatea tratamentului în spitalele din România, astfel încât după publicarea în Monitorul Oficial, imediat vom începe demersurile de achiziție publică pentru acest medicament.

De asemenea, 30 de milioane de lei sunt alocați pentru finanțarea cheltuielilor funcționării centrelor de vaccinare – aici, cu specificația că sumele pe care le-am plătit au acoperit inclusiv cheltuielile funcționării și salariile pentru luna septembrie. Centralizarea datelor se face în fiecare lună, în jurul datei de 15, ceea ce înseamnă că în 17-18 noiembrie vom trimite alocările necesare și pentru plata salariilor la centre de vaccinare pentru luna octombrie.

Această suplimentare se adaugă la cele două suplimentări anterioare ale bugetului Ministerului Sănătății de la sfârșitul lunii septembrie, de 457 de milioane de lei, din care s-au achiziționat medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea finanțării programului de terapie intensivă derulat prin bugetul Ministerului Sănătății.”

Disqus Comments Loading...