WhatsApp: Ce Inseamna Opreste-te, Gandeste, Suna, si ce TREBUIE sa Stii!

WhatsApp fraude

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie cu peste 2 miliarde de utilizatori, surprinde in momentul de fata cu o decizie la care mai nimeni nu se astepta, dar care este extrem de importanta pentru utilizatorii iPhone si Android. In Marea Britanie cei de la WhatsApp au lansat o campanie care se numeste Opreste-te, Gandeste, Suna, scopul sau fiind de a ii ajuta pe oameni sa realizeze cand sunt tinta unei tentative de frauda online, dar si cum sa se protejeze.

WhatsApp are platforma sa de mesagerie folosita pentru extrem de multe atacuri cibernetice, foarte multe dintre ele implicand si tentative de frauda, astfel ca aceasta campanie este una care trebuia sa fie facuta de mult mai multa vreme. Avand in vedere ca e bine si mai tarziu decat deloc, WhatsApp incepe acum cu Marea Britanie campania sa de informare si educare a utilizatorilor cu privire la pericolele aduse de catre fraudele online.

WhatsApp: Ce Inseamna Opreste-te, Gandeste, Suna, si ce TREBUIE sa Stii!

WhatsApp se foloseste si de experientele unor vedete pentru a evidentia ca oricine poate sa devina o victima a fraudelor online, iar asta pentru ca aceasta campanie sa aiba un impact cat mai mare in randul oamenilor din toata tara. Campania celor de la WhatsApp este gandita cu 3 componente, prima fiind “Opreste-te”, mesajul in cazul sau fiind ca oamenii sa citeasca cu atentie mesajele primate si sa se gandeasca macar cateva minute la ele inainte de a raspunde.

“Dorim să le reamintim oamenilor că toți avem un rol de jucat în menținerea conturilor în siguranță, rămânând vigilenți la amenințarea escrocilor. Îi sfătuim pe toți utilizatorii să nu partajeze niciodată codul PIN din șase cifre altor persoane, nici măcar prietenilor sau familiei, și recomandăm tuturor utilizatorilor să configureze verificarea în doi pași pentru securitate sporită.”

WhatsApp incearca sa ii convinga pe oameni sa se protejeze cat mai eficient cu sloganul “Gandeste”, care ar trebui sa le spuna oamenilor sa verifice setarile de Securitate ale contului din platforma si sa se gandeasca atent daca merita sa raspunda mesajului. Ultima componenta este “Suna”, iar aici WhatsApp le cere oamenilor sa apeleze numerele de telefon de pe care vin mesaje de acest gen pentru a verifica identitatea expeditorului, mai ales daca el vine de la o persoana cunoscuta.

WhatsApp nu prea are alte solutii pentru a incerca sa ii convinga pe oameni sa fie mult mai atenti cand vine vorba despre fraudele online, insa din pacate nu toata lumea intelege ca trebuie sa se protejeze mai eficient.