Ministrul Educatiei a vorbit despre noile decizii oficiale impuse pentru toate scolile din Romania, iar asta pentru ca ele sunt masuri extrem de serioase care vizeaza modul in care elevii trebuie sa faca scoala online daca sunt infectati cu Coronavirus, dar si faptul ca testarea nu e obligatorie.
Ministrul Educatiei vorbeste si despre cand vor ajunge efectiv testele de saliva in scoli, despre faptul ca nu exista garantia ca elevii fac testele cu propria saliva, sau de ce a fost asumata de catre Sorin Cimpeanu decizia de a decupla ratele de incidenta si de vaccinare de decizia de deschidere a scolilor in Romania, totul in conferinta video de mai jos.
“Practic, daca testul de saliva este pozitiv, si se face testul PCR, elevul aduce rezultatul negativ al testului PCR si poate continua cu prezenta fizica, dar daca nu se face testul PCR, sau daca testul PCR confirma rezultatul testului de saliva, elevul va ramane la domiciliu vreme de 14 zile.
Testarea nu este obligatorie, v-am spus, dar imi place sa cred ca sunt majoritari aceea care cred ca testarea este importanta, imi place sa cred. Fac un apel la responsabilitatea parintilor in acest fel, responsabilitate fata de copii. Nu vad de ce un parinte nu ar dori sa isi testeze copilul pentru a se asigura ca este in buna stare de sanatate, eu personal nu inteleg, nu pot sa intru pe aceasta cale pentru ca iese din logica mea.
Informatiile preliminare au fost ca la finalul acestei saptamani vor ajunge testele de saliva in scoli, ulterior IGSU, care incheie contractele, si a incheiat aceste contracte, ne-a adus la cunostinta ca aceste teste vor ajunge in scoli in prima parte a saptamanii viitoare.
Ministerul Sanatatii, cel care a elaborat procedura de administrare a testelor, din cate stiu eu, nu s-a gandit la aceasta varianta pana acum (n.red. ca elevii sa se filmeze in timp ce le sunt adminsitrate testele pentru a elimia suspiciunea ca altcineva l-a facut).
Inca de saptamana trecuta mi-am asumat ca ministru al Educatiei aceasta propunere (n. red. decuplarea ratei de incidenta si de vaccinare de deschiderea scolilor) acolo unde avem localitati, mai ales in mediul rural, unde rata de inectare este zero, nu au niciun caz de inectare, acolo unde nu e disponibila nici predarea online, pentru ca sunt localitati fara acces la internet.”
This post was last modified on nov. 21, 2021, 9:10 AM 09:10