X

Ministrul Sanatatii: Hotararea de Ultima Ora Anuntata pentru Romania

Ministrul Sanatatii a anuntat o foarte importanta hotarare de ultima ora care vizeaza Romania, ea fiind dezvaluita in mod oficial pentru toata lumea, iar in baza deciziilor care au fost luate in cursul zilei de ieri, pentru anumite persoane se impune carantina la intrarea in tara din anumite zone.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce este aplicata aceasta masura in Romania in momentul de fata, ea fiind una foarte serioasa, insa necesara in contextul in care varianta Omicron se raspandeste cu mare rapiditate in toata Europa in aceasta perioada, din pacate pentru noi.

“Pentru că 10 zile de carantină este durata care a fost aplicată în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană și, dacă vă uitați, există o diferență, 14 zile în cazul persoanelor care, la întoarcerea în țară, nu prezintă un test RT-PCR.

Dumneavoastră știți că, pentru cetățenii români, nu se pune problema că ei nu pot intra în România şi, dacă cumva vin pe o frontieră terestră și nu au acest test, ei sigur că intră în țară și vor fi carantinați pe o perioadă ceva mai lungă. Prezența testului RT PCR este un element foarte important care certifică statusul pacientului într-un anumit moment și, în mod evident, există această diferențiere între 10 și 14 zile condiționată de realizarea acestui test.

Măsurile care se iau trebuie luate după discuții, nu sunt măsuri pe care le dictează cineva și, în mod evident, există o dezbatere care, până la urmă, duce la adoptarea unui set de măsuri, care sunt acceptate de toți sau de marea majoritate a participanților la o astfel de dezbatere. Vă rog să nu mai luați în considerare informații care sunt false.

De exemplu, în timpul acestei reuniuni am primit o întrebare legată de faptul că se discută despre introducerea obligativității certificatului verde la slujbele sau la procesiunile religioase.

Nu numai că nu s-a discutat acest lucru în nici un fel, dar am declarat în mod public și eu, a declarat și domnul viceprim-ministru – nu știu dacă și domnul prim-ministru a declarat – că nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase.”

Disqus Comments Loading...