X

Valeriu Gheorghita: Mesajele de Ultim Moment si o Avertizare pentru Valul 5

Valeriu Gheorghita transmite o serie de mesaje extrem de importante pentru romanii din toata tara, impreuna cu o avertizare pe care nimeni nu ar trebui sa o ignore, iar asta pentru ca ea are menirea de a ne spune ca trebuie sa fim extrem de vigilenti din cauza noii variante Omicron a Coronavirus.

Valeriu Gheorghita ne spune ca varianta Omicron poate trece de anticorpi pentru a ne infecta, insa celulele T, care confera un raspuns imun in fata Coronavirus dupa vaccinare, pot sa ne ofere protectia de care avem nevoie in vederea evitarii unei forme grave a bolii, ceea ce pana la urma isi doreste toata lumea.

“Răspunsul imun celular, acele din celule T, recunosc foarte bine inclusiv varianta Omicron, și acest lucru ne conferă un confort în ceea ce privește probabilitatea ridicată de protecție față de formele severe de îmbolnăvire, ceea ce ne și interesează. Pentru că această componentă a răspunsului celular apare și după vaccinare, și după trecerea prin boală.

De ce este important să înțelegem că această variantă Omicron eludează, ocolește parțial răspunsul imun? Pentru că, în lipsa unor măsuri de protecție suplimentare, cum ar fi masca de protecție, igiena și celelalte măsuri deja cunoscute, este foarte posibil să întâlnim mai multe cazuri de infecție la persoane vaccinate cu o primă schemă sau persoane care au istoric de trecere prin boală.

Însă, datele științifice ne arată că o persoană care este recuperată după boală și care are și o schemă de vaccinare completă are un nivel de protecție mult mai ridicat, în sensul în care activitatea neutralizantă a anticorpilor se menține la un nivel optim; la fel, și persoanele care au fost vaccinate cu o primă schemă și care au primit doza de rapel, doza de Booster, activitatea neutralizantă a anticorpilor, iarăși, se menține la un nivel ridicat.

Și atunci, avem două mesaje de reținut: este important, în perspectiva limitării răspândirii acestei infecții, să respectăm măsurile nefarmaceutice – mască, igienă, distanțare, evitarea zonelor supraaglomerate -, iar din perspectiva protecției individuale, este important ca și persoanele care au trecut prin boală să se vaccineze.”

Disqus Comments Loading...