X

Valeriu Gheorghita: Atentionare Ingrijoratoare de Ultim Moment Inaintea Valului 5

Valeriu Gheorghita transmite o atentionare ingrijoratore pentru romanii din toata tara inainte de debutul valului 5 in Romania, iar din pacate toata lumea trebuie sa stie ca desi in momentul de fata lucrurile sunt bune,

Valeriu Gheorghita spune ca dintre persoanele vaccinate si infectate, peste jumatate nu aveau schema completa, sau erau la peste 6 luni de la schema completa, deci numarul ar fi fost mult mai mic daca toate erau intr-o zona de timp de protectie, autoritatile recomandand cu fermitate vaccinare in continuare.

“În ceea ce privește rata de reproducere, câte cazuri gen noi generează un caz, constatăm o ușoară creștere a ratei de reproducere, de la 0,68 în săptămâna precedentă, la 0,87, creștere care este în linie cu încetinirea ritmului de scădere pe care l-am semnalat anterior și pe care îl vom cerceta în continuare.

În ceea ce privește evoluția numărului de cazuri din săptămâna 49, în funcție de statusul de vaccinat-nevaccinat, putem să spunem că în săptămâna de referință din totalul cazurilor, 71,2% au apărut la persoane nevaccinate, așadar larga majoritatea a cazurilor la persoanele nevaccinate.

Dintre persoanele vaccinate care s-au îmbolnăvit de COVID similar situațiilor din săptămânile anterioare, peste jumătate erau în afara perioadei de protecție, respectiv fie de abia se vaccinaseră cu doza unu, fie erau la mai mult de șase luni după doza doi și nu primiseră încă doza de booster.

În ceea ce privește tulpina Omicron și amenințările noi de sănătate publică, așa cum știți, tulpina Omicron a fost declarată de către Organizația Mondială a Sănătății ca tulpină de îngrijorare. Noi în România în săptămâna prezentă am efectuat 95 de secvențieri, iar numărul cumulat de secvențieri a ajuns la 7.619.

În ceea ce privește analiza poverii cazurilor și respectiv a deceselor pe grupe de vârstă, de la începutul pandemiei și până acum avem situația menționată și în publicațiile de specialitate și semnalată și de către autoritățile competente, europeană și OMS, respectiv o agregare a numărului de cazuri în jurul vârstelor adulte, 20-69 de ani, și o agregare a numărului de decese către vârstele avansate, peste 60, peste 70 de ani, situație care se constată la ambele genuri, atât la bărbați, cât și la femei.”

This post was last modified on dec. 18, 2021, 6:51 PM 18:51

Disqus Comments Loading...