BCR Romania este una dintre cele mai mari banci din Romania, cu un numar mare de clienti in toata tara, iar pentru toti dintre ei vin acum 2 mesaje extrem de importante pe care ei nu ar trebui sa le treaca cu vederea deoarece asta le-ar putea aduce batai de cap serioasein viitorul nu foarte indepartat.
BCR Romania le vorbeste clientilor din toata Romania despre problemele generate de catre atacurile de tip phishing care sunt in plina desfasurare, dar si despre securitatea conexiunilor de internet, aceasta putand fi compromisa foarte usor daca folosim retele Wi-Fi nesecurizate atunci cand navigam pe internet.
Prima recomanda pe care o face banca are legatura cu email-urile pe care le primim de la diverse entitati necunoscute, fiindu-ne recomandat faptul sa nu descarcam vreun fisier pe care acestea ni le trimit prin mesajele de acest gen, iar asta pentru ca ele ar putea fi malitioase si ne-ar putea infecta dispozitivele.
In general email-urile de acest gen pot contine oferte pentru produse pe care sa le cumparam, sau diverse cereri imperative pentru a face ceva, ori pentru a impiedica blocarea contului bancar, sau a altor servicii oferite de alte companii, ori ne sunt trimise asa-zise facturi, insa indiferent de situatie, trebuie sa ne protejam.
In ceea ce priveste retelele Wi-Fi nesecurizate problema este una foarte complicata, iar asta pentru ca prin intermediul lor pot fi compromise foarte usor transferurile de date intre dispozitivul nostru si website-ul in care facem o plata, introducem date personale importante, etc, totul fara ca noi sa stim ce se intampla.
Recomandarea celor de la BCR Romania este de a nu folosi in vreo masura retelele Wi-Fi publice pentru ca exista riscul ca ele sa fie compromise, iar asta deoarece lipsa masurilor de securitate le permite oricaror persoane sa monitorizeze traficul care este inregistrat de routerul din spatele retelei, si sa preia datele transferate.
Recomandarile de acest gen sunt facute special pentru a ii proteja pe oameni de problemele foarte mari pe care le aduc aceste tipuri de atacuri, in special cand vine vorba despre furtul datelor personale, sau a celor privind cardurile, ori platile facute din greseala catre o entitate care nu ar trebui sa primasca banii.
Din pacate, in unele cazuri in care suntem pacaliti sa ne cedam datele, sau banii, devine imposibila recuperarea sumelor de bani care au fost transferate, si este important ca oamenii sa stie ce se intampla pentru a sti si cum sa se protejeze, evitand sa cedeze bani, sau date importante, catre cine nu ar trebui.