Ministrul Educatiei a hotarati ca o serie de masuri foarte importante sa fie aplicate in scolile Romaniei, ele fiind dezvaluite in mod public pentru toata lumea chiar prin intermediul programului de guvernare al noului Guvern al Romaniei, astfel ca trebuie implementate in toate unitatile de invatamant.
Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre masurile pentru prevenirea raspandirii Coronavirus in scolile din Romania, unele dintre acestea fiind deja implementate, dupa cum prea bine stiti deja, in timp ce altele vor fi implementate in timp pentru a crea un mediu sigur pentru elevi si profesori.
“Asigurarea condițiilor necesare prezenței fizice în școli este prioritară, punând în aplicare toate măsurile care țin de crearea condițiilor igienico-sanitare la nivelul unităților de învățământ (materialele și echipamente sanitare, igienizări de spații școlare, extinderea spațiilor de învățământ existente, transport gratuit etc.).
Creșterea gradului de vaccinare în unități/instituții de învățământ, inclusiv prin susținerea campaniilor de vaccinare în colaborare cu Ministerul Sănătății și cu toate instituțiile/ autoritățile cu atribuții în domeniu. Realizarea unui „Abecedar Sanitar”, care include măsuri cu impact imediat pentru asigurarea unui mediu sănătos în școli pe perioada pandemiei.
Descentralizarea deciziilor privind modul de desfășurare a activităților în unitățile de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorităților sanitare, al inspectoratului școlar și autorităților administrației publice locale.
Asigurarea egalității de șanse în ceea ce privește accesul la educație pentru toți elevii din țară, indiferent de mediul de proveniență, pentru a nu adânci decalajele în pregătirea acestora: conectarea școlilor la internet, asigurarea infrastructurii necesare unui învățământ online sau hibrid corespunzător, dotarea elevilor și a cadrelor didactice care nu dispun de aparatura necesară, aplicarea unor programe remediale pentru elevi, susținerea cadrelor didactice pentru a urma programe de formare atât în ceea ce privește predarea online, crearea de cursuri online, cât și pentru gestionarea unor probleme cu care se confruntă elevii lor (bullying, anxietate, depresie, ș.a.), intensificarea activităților de consiliere și orientare școlară.
Testarea elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic trebuie realizată periodic.”
This post was last modified on dec. 20, 2021, 5:02 PM 17:02