X

Ministrul Educatiei: Hotararile Anuntate Oficial cu Schimbari in Toate Scolile

Ministrul Educatiei transmite un mesaj foarte important cu masurile decise pentru toate scolile din toata tara in momentul de fata, ele urmand a avea impact pentru milioane de elevi din intregul intins al tarii, schimbarile anuntate facand parte din programul de guvernare si fiind gandite cu un impact major pentru sistemul de educatie din Romania.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre viziunea pe termen lung pentru reformarea sistemului de educatie din Romania, dar si cateva dintre principiile importante care vor sta la baza acestor schimbari, Guvernul Romaniei asumandu-si responsabilitatea pentru implementarea tuturor acestor modificari in anii urmatori.

“Educația reprezintă șansa pe care fiecare stat și-o acordă pentru viitor. Fără educație o țară nu poate garanta nici sănătatea, nici securitatea și nici prosperitatea. România Educată este indispensabilă unei Românii puternice și prospere.

România trebuie să fie țara în care fiecare cetățean își găsește șansa de ași îndeplini potențialul, plecând de la accesul echitabil la o educație de calitate. Însă, pentru ca educația să reprezinte fundația solidă pentru o societate democratică și modernă, trebuie să existe o viziune coerentă, care să reunească soluțiile la provocările actuale, cronice și generate de criza pandemică, precum și strategia pentru adaptarea la viitor.

Baza de plecare pentru construcția în educație pentru perioada 2021— 2024 este operaționalizarea și implementarea proiectului România Educată, acest deziderat fiind inclus în Strategia Națională de Apărare a Țării, adoptată de Parlamentul României și asumat de Guvernul României prin Memorandumul din data de 13.07.2021.

ECHITATEA — reducerea decalajelor din sistem și asigurarea șansei la o educație de calitate pentru copiii și pentru tinerii din toate mediile. EXCELENȚA — susținerea și motivarea excelenței în cadrul procesului educațional. INTEGRITATEA — asigurarea de repere valorice și promovarea eticii în educație, dar și în viața de după absolvire. STAREA DE BINE — dezvoltarea holistică a triunghiului minte-corp-suflet, cu ajutorul consilierii și al măsurilor de sprijin.

PROFESIONALISMUL — menținerea de standarde ridicate în formarea cadrelor didactice și, implicit, în educația oferită elevilor și studenților. RESPECTUL — însușirea respectului pentru alte persoane, instituții, mediu și societate, ca parte a formării. FLEXIBILITATEA — asigurarea unui parcurs educațional individualizat pentru fiecare elev.

DIVERSITATEA — garantarea respectului pentru diversitate și a unui mediu tolerant în procesul educațional. TRANSPARENȚA — utilizarea de mecanisme transparente de evaluare și menținerea unei comunicări deschise și oneste în procesul educațional. COLABORAREA — dezvoltarea parteneriatului școală-societate și menținerea unui climat constructiv în interiorul sistemului de educație.”

This post was last modified on dec. 21, 2021, 10:01 AM 10:01

Disqus Comments Loading...